Optuženi je bio u stadiju lakog pijanstva: “Završit ćeš kao Ksenija Pajčin”

Dalibor Gavrić (43) iz Prnjavora, optužen da je bombom ubio nevjenčanu suprugu Milu Malešević (24), u vrijeme počinjenja ovog zločina bio je u stadiju lakog pijanstva i u krvi je imao 1.32 promila alkohola, rekla je u ovo u banjolučkom Okružnom sudu vještak Veselka Bjelaković.

Ona nije mogla da se izjasni da li je u takvom stanju optuženi mogao da drži bombu u ruci i koliko snažno.

– Mogućnost držanja nekih predmeta kod osoba sa takvom koncentracijom alkohola je smanjena, ali ne postoji način da se utvrdi s kolikom snagom takva osoba može nešto da drži u ruci, kazala je vještak Bjelaković odgovarajući na pitanje odvjetnice Aleksandre Metlić da li osoba s količinom alkohola koju je imao optuženi može da drži predmete u ruci i koliko snažno.

Prema optužnici Gavrić je zločin počinio 14. rujna 2016.godine u mjestu Maćino Brdo kod Prnjavora ispred  kafe bara “Akapulko M”. U optužnici je navedeno da je on tog dana pijan  došao u spomenuti kafić i posvađao se sa Maleševićevom s kojom je bio u vanbračnoj vezi.

Nakon kraćeg naguravanja on je Maleševićevu uspio da izvede ispred kafića gdje je na cesti aktivirao ručnu bombu koju je držao između njih. Uslijed detonacije Maleševićeva je poginula, a Gavrić je zadobio teške ozljede, od kojih se duže vrijeme liječio u bolnici. Nedavno mu je amputiran donji dio noge zbog tih ozljeda. Iako u optužnici nije navedeno, motiv ovog zločina je navodno neuzvraćena ljubav, jer je Mila napustila nevjenčanog supruga i nije željela da s njim više ima bilo što bez obzira na to što su stekli četverogodišnjeg sina. Poznanici Gavrića  ranije su ispričali da je on godinama maltretirao Milu, prijetio joj i govorio: “Završit ćeš kao Ksenija Pajčin”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *