OPTUŽENA PLAKALA: Obrana ponovila da nije bilo namjere počiniti ubojstvo

Optužnica tereti Merziju Delalić da je sredinom travnja ove godine nožem zadala smrtonosni ubod u grudi svome suprugu

 

SARAJEVO – Merzija Delalić Meri (56) plakala je u sudnici Županijskog suda u Sarajevu dok je njen branitelj, odvjetnik Izet Baždarević u uvodnoj riječi na početku suđenja objašnjavao da nije namjeravala da kuhinjskim nožem ubije supruga Seada, koji je kritične noći došao kući pijan zbog čega je izbila svađa.

S druge strane, tužiteljica Meliha Dugalija kazala je nakon čitanja optužnice da će Tužiteljstvo dokazati da je optužena Delalić bila svjesna da može teško ozlijediti supruga i da je postupala s umišljajem.

Ubojstvo se dogodilo 17. travnja ove godine u prizemlju obiteljske kuće u sarajevskom naselju Soukbunar. Prema navodima iz optužnice, ubojstvo se dogodilo nešto poslije ponoći nakon verbalne prepirke u kuhinji.

Merzija je ispričala policiji da je njen suprug došao kući pijan i da je zateturao prema njoj u trenutku kad je držala kuhinjski nož u ruci. U optužnici je ipak navedeno da nije nesretan slučaj nego da je desnom rukom jako zamahnula i ubola ga u lijevi dio grudnog koša, zadavši mu smrtonosnu ozljedu. Radi dokazivanja ovih navoda, tužiteljica je najavila saslušanje vještaka medicinske struke, dr. Hamze Žuje, koji je obavio obdukciju. Tim liječnika neuropsihijatara utvrdio je da je Delalić bila smanjeno uračunljiva, ali ne toliko bitno da ne bi mogla upravljati svojim postupcima. Odvjetnik Baždarević napomenuo je da će obrana dokazati da je u pitanju svađa među supružnicima.

– Ne bi zvala Hitnu pomoć da ga je željela ubiti. Ovo što se dogodilo je obiteljska svađa, u kojoj je, nažalost, stradao oštećeni, kazao je Baždarević, napomenuvši da se u ovom slučaju moglo raditi samo o nanošenju teške ozljede sa smrtnom posljedicom, a nikako o ubojstvu.

Naredni pretres zakazan je za 29. listopad, kada će biti saslušani pripadnici policije koji su obavljali očevid.

Tužiteljica Dugalija istaknula je da će za svjedoka optužbe pozvati brata nastradalog Suvada Delalića, koji je prvi došao na mjesto događaja. Među svjedocima su i ostali članovi obitelji te susjedi, koji će svjedočiti o prilikama i situacijama koje su prethodile ubojstvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *