OPLJAČKAO I STAN MOSTARSKOG IMAMA Bajram Bećiraj ostaje iza rešetaka narednih mjesec dana

MOSTAR – Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Mostaru, Općinski sud u Mostaru donio je Rješenje kojim se određuje pritvor u trajanju od najduže mjesec dana, u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog Bajrama Bećiraja zv. Bajro iz Mostara za kazneno djelo „Produljeno kazneno djelo Teška krađa“, potvrđeno je u Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Imam ispred opljačkanog stana

Naime, osumnjičenom Bajramu Bećiraju se stavlja na teret da je početkom mjeseca srpnja 2018. godine učinio više provalnih krađa u Mostaru, te su ga tijekom vršenja jedne zatekli na licu mjesta pripadnici Policijske uprave Mostar.

Kako je osumnjičeni, iskazao izuzetnu odlučnost, upornost i kontinuitet u činjenju navedenih kaznenih djela, te na temelju priloženih dokaza i priznanja osumnjičenog, Općinski sud u Mostaru ocijenio je opravdanim određivanje pritvora.

– Županijsko tužiteljstvo Mostar u suradnji sa Policijskom upravom Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, navedeno je u priopćenju Tužiteljstva.

Osumnjičeni se tereti za jedanaest provalnih krađa u trgovačke radnje, poduzeća, obiteljske kuće i stanove ( Konzum, Best, Torlo, MFM, Niz, Solvej, stan Islamske zajednice koji koristi  imam i dvije obiteljske kuće). Isto tako kriminalističkom istragom je utvrđeno da je u vršenju provalnih  krađa osumnjičenom pomagala malodobna osoba, protiv koje će biti podnesena prijava sukladno važećim propisima za malodobne osobe, navedeno je u policijskom priopćenju. Dio predmeta koji potječu iz provalnih krađa  je pronađen i bit će vraćen vlasnicima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *