Oldtimeri vratili Hercegovinu u neka stara vremena (FOTO)

Desetu godinu zaredom održan je  susret starodobnih vozila u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Ovogodišnje, jubilarno izdanje rezultiralo je najvećim brojem prijava pa je čak 115 vremešnih četverokotača prodefiliralo hercegovačkim cestama, na radost brojnih građana.

Susret je započeo u Posušju, nakon čega je uslijedio defile vozila kroz Široki Brijeg i Grude, a po dolasku u  Ljubuški  u tamošnjem motelu „Most“ priređuje se večera za sve sudionike. Također, dodijeljena su priznanja, zahvalnice te prigodni pokloni vlasnicima limenih ljubimaca, koji su bili aktivni kroz sve godine održavanja ovog, sada već tradicionalnog susreta.

Među najstarijim primjercima automobilske industrije, kako su istaknuli iz oldtimer kluba „Ero“, bili su Citroen u vlasništvu Envera Šadića iz Mostara i Mercedes, čiji je vlasnik Jakiša Vranješ iz Splita. Ništa manje nisu bili zanimljivi ni ostali oldtimeri, koji su mnoge vratili u neka davna vremena, a i dalje su u dobrom voznom stanju. Njihovi vlasnici brižno ih njeguju i čuvaju, iako su svjesni da je riječ o skupom hobiju.

„Svatko ima neku zanimaciju, a ja sam od djetinjstva posvećen isključivo oldtimerima. Ti automobili „vraćaju dušu“ i  predstavljaju povratak u prošlost, u vremena kada se, usudim se reći, sporije i ljepše živjelo. A kada nešto volite, ne pitate – koliko košta “, kazao nam je jedan od sudionika susreta.

Organizatori iz OK „Ero“ su izrazili zadovoljstvo ovogodišnjim susretom, istaknuvši  kako su ispunjena sva očekivanja.

„Zadovoljni smo i sretni što je naša „jubilarka“ protekla u dobrom raspoloženju. A to i jeste cilj – iz godine u godinu privući sve veći broj sudionika, dobro se zabaviti i uživati u onome što nam pruža naša prelijepa Hercegovina“, poručili su organizatori.

Dodajmo za kraj kako su u tijeku razgovori o brojnim pozitivnim stvarima koje bi mogle obradovati sve vlasnike starodobnih vozila. Ono što bi prvo moglo biti doneseno i oko čega je inicijativa već pokrenuta je pravilnik o postupku i načinu registracije oldtimera.

[envira-gallery id=”71347″]

 

A.M. Musa

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *