Okliznuo se i pao na pušku koja je opalila smrtonosni hitac

Smrt 53-godišnjeg Abdulaha Osmanovića iz Nezuka, koji je u nedjelju poginuo u lovu u šumi u mjestu Baljkovica u općini Sapna, prema preliminarnim rezultatima istrage, najvjerojatnije je posljedica nesretnog slučaja, prenosi Faktor.

Kako je kazao glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije Admir Arnautović, očevidom koji je zajedno sa pripadnicima krim-policije obavio dežurni županijski tužitelj, utvrđeno je da je Osmanović zadobio ozljedu grudnog koša iz vatrenog oružja, točnije iz puške sačmarice.

– Na mjestu događaja nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na postojanje kaznenog djela, te se najvjerojatnije radi o nesreći. Tužitelj je izdao naredbu za obavljanje obdukcije tijela preminulog, kojom će biti utvrđen točan uzrok smrti, kao i ostala potrebna vještačenja u ovom slučaju, kazao je Arnautović za Faktor.

Policiji je u nedjelju oko 10.25 sati prijavljeno da je u šumi pronađeno tijelo stradalog lovca, a kako se moglo čuti od mještana, on se najvjerojatnije okliznuo i pao na pušku, koja je opalila i usmrtila ga. Ovo je samo jedna u nizu nesreća u lovu u našoj zemlji, koje su za posljedicu imale fatalan ishod. Tako su u lipnju, srpnju i kolovozu ove godine registrirana četiri smrtna slučaja lovaca i jedno ranjavanje.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *