Oduzete cigarete i duhan

Službenici Policijske postaje Nevesinje pronašli su u mjestu Drenovik, u vozilu VW Cady, 13.990 kutija cigareta različitih marki, priopćeno je iz Policijske uprave Trebinje. Policija poduzima mjere i radnje kako bi utvrdila identitet vozača vozila i dokumentirala kazneno djelo nedozvoljena trgovina, navedeno je u priopćenju.

U prošloj godini Policijska uprava Trebinje registrirala je 12 kaznenih djela nedozvoljena trgovina, u kojima je oduzeto 45.020 kutija cigareta čija je tržišna vrijednost 130.000 maraka, a oduzeto je i 26 kilograma rezanog duhana.

Policija je u nastavku akcije “Tabako” u Kozarskoj Dubici pronašla i privremeno oduzela oko 4,5 kilograma rezanog duhana i 10 šteka cigareta bez dokumentacije o porijeklu, priopćeno je iz Policijske uprave Prijedor. Rezani duhan i cigarete otkriveni su kontrolom teretnog vozila Cady, kojim je upravljala osoba čiji su inicijali S. M. (49) iz Banja Luke, a protiv kojeg će Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno kazneno djelo nedozvoljena trgovina. U prethodnom periodu pripadnici Policijske uprave Prijedor oduzeli su ukupno 735 kilograma rezanog duhana i 5.207 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica ili sa akciznim markicama drugih država.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *