Određen pritvor zbog obljube maloljetne osobe

Sudac za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor 36-godišnjem V. J. osumnjičenom za obljubu maloljetne osobe, priopćeno je iz dobojskog Okružnog javnog tužiteljstva.

Iz Tužiteljstva navode da je pritvor određen u petak, 16. studenog, na prijedlog postupajućeg tužitelja zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičena osoba boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

Tužitelj smatra da će osumnjičena osoba ponoviti kazneno djelo, s obzirom na to da je sklono vršenju kaznenih djela, a posebno onih protiv spolnog integriteta, te da je za ovo propisana kazna zatvora od najmanje osam godina.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj su u četvrtak, 15. studenog, uhitili osobu V. J. sa područja općine Modriča, zbog osnova sumnje da je izvršila kazneno djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Za prijavljenu osobu postoji osnov sumnje da je od srpnja do kraja listopada, u namjeri zadovoljavanja spolnog nagona, sa maloljetnom osobom održavao intimnu vezu, iako je znao da je riječ o djetetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *