Od svibnja iz Mostara letovi prema Engleskoj, Švedskoj i Španjolskoj

Od svibnja ove godine, iz Mostara kreću letovi za Dublin po cijeni od 139.99€, London Heathrow od 89.99 eura, Barcelonu od 109.99 eura, Lisabon od 139.99 eura , Stockholm od 69.99 eura, a od kolovoza za Palma de Mallorca po cijeni od 189.99 eura, objavljeno je na facebook stranici mostarske Zračne luke ‘Mostar Airport’.

Ova vijest je izazvala mnoštvo pozitivnih reakcija na društvenoj mreži facebook, a komentari na objavljenu informaciju pokazuju kako bi trebalo biti zainteresiranih putnika za navedene destinacije.

Obzirom da je mostarska Zračna luka godinama poslovala znatno lošije u odnosu na nekadašnja vremena, uvođenjem novih linija, nadanja su djelatnika Zračne luke, kako će se poslovanje podići na višu ljestvicu.

Inače, od travnja svake godine službeno započinje sezona letova na Zračnoj luci Mostar, a kao i prošlih godina, svakog utorka i petka se organiziraju linije prema talijanskim gradovima Rim, Bari i Napulj. Na ovim linijama leti se s talijanskom kompanijom Mistral Air.

Letovi prema Njemačkoj

Podsjetimo, pred kraj prošle 2017. godine, dogovoreno je s kompanijom Eurowings kako letovi iz Mostara prema Stuttgartu i Düsseldorfu kreću od svibnja ove godine po cijeni od 39,99 eura u jednom pravcu.

”Grad Mostar s ovom kompanijom počinje graditi svijetlu budućnost kada je razvoj turizma u pitanju. Ova priča je vrlo ozbiljnog karaktera i želim je takvu predstaviti. Uistinu, ovaj dan će ostati zabilježen u povijesti Mostara kao nešto dobro, a promocija našeg grada je od iznimne važnosti za cijelu priču”, kazao je Bešlić tada, dodajući kako će Mostar ovim zračim vezama biti povezan sa svijetom.

”Obzirom da je sedam milijuna vidjelo našu kampanju, to znači i promociju za grad Mostar. Očekujemo kako će se broj putnika Zračne luke Mostar, uvođenjem letova za Stuttgart i Düsseldorf, iduće godine udvostručiti, a u ove dvije destinacije iduće godine očekujemo 60 tisuća putnika”, kazao je nedavno Ivan Oreč, menadžer za razvoj mreže njemačkog avioprijevoznika, dodajući kako će četiri leta tjedno dovesti i do 45 novih radnih mjesta. Oreč je kazao i kao će jedan let trajati oko sat i 40 minuta.

Samim uvođenjem novih linija, činjenica je da će se broj putnika povećati, što dalje vodi do boljeg poslovanja zračne tvrtke.

Obnova terminala

Obzirom da se dugo godina Zračna luka Mostar nije obnavljala, Vlada FBiH je izdvojila sredstva za izgradnju novog terminala i kupovinu nove opreme.

Iz IPA fonda je osigurano 250.000 eura, a zgrada će imati znatno veće kapacitete nego ranije, suvremeno je opremljena i osiguran je brži protok putnika. Osim rekonstrukcije zgrade, iz istih će se sredstava financirati kupovina ambulantnog vozila, što je nužno radi sigurnosti putnika.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *