Očekuje se 3.000 sudionika iz 30 zemalja svijeta

Jedanaesti po redu Sarajevo Coca-Cola Polumaraton (21.1 kilometar), koji će proći kroz najljepše dijelove grada Sarajeva, će se održati sljedeće nedjelje s početkom u 10 sati ispred BBI centra.

Uz kratku i zabavnu utrku ili šetnju građana od 4 kilometara, Novo Nordisk Fun Run, koja će startati u isto vrijeme kad i polumaraton, dječiju trku Zmajzi Kids’ Run te G-Drive štafetni polumaraton očekuje se ukupno 3.000 sudionika iz 30 zemalja što će biti i novi rekord.

Velika masovnost se očekuje i ove godine od zabavne utrke/šetnje Novo Nordisk Fun Run 4 kilometra koja je dostupna i otvorena za sve uzraste i generacije. Tu je i Zmajzi Kids’ Run trka od 800 metara koja je posebno namijenjena djeci, G-Drive štafetni polumaraton za timove od 3 osobe koji će timski istrčati dionicu od 21,1 kilometara te “Run with me”, inkluzivna utrka za osobe s posebnim potrebama. Sve spomenute utrke ujedno su nastavak izuzetno pozitivne atmosfere koja je bila popraćena velikim entuzijazmom 2016. godine, a kojom organizatori žele obogatiti ponudu sportskih aktivnosti i podstaći građane svih generacija i uzrasta na aktivan životni stil.

Društveno odgovorni dio projekta je i ove godine veoma značajan jer će svi sudionici imati priliku pomoći tri organizacije i humanitarne akcije. Direktor Udruge Marathon Sarajevo, Erol Mujanović, je istakao da Sarajevski polumaraton bez svojih društveno odgovornih akcija ne bi bio to što jeste.

– Naši partneri su Humanitarna organizacija Hope and Homes for Children BiH, Alzheimer udruga AiR Sarajevo te Udruge građana Ruke koje realizira ekološki projekt Let’s Do it – milijun sadnica za 1 dan. Naravno tu je i naš projekt Run with me u okviru kojeg ćemo, zahvaljujući pomoći Veleposlanstva SAD-a u BiH, omogućiti da 150 osoba s invaliditetom sudjeluje na posebnoj utrci. Ovim suradnjama nastavljamo našu tradiciju društveno odgovornog djelovanja kojim želimo unaprijediti društvo u kojem djelujemo, izjavio je Mujanović te pozvao sve sudionike da i ove godine pokažu solidarnost i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. J.S.

Sarajevo će ubilježiti 1.000 noćenja

Puno je trkača iz drugih država već nastupilo Sarajevu i rado se vraćaju ponovno zbog odlične atmosfere, dobro organizirane utrke; ali i gostoljubivog grada i publike koja nesebično daje potporu duž trase staze. Zahvaljujući ovom projektu Sarajevo će zabilježiti preko 1.000 noćenja, ali i drugih vanpansionskih usluga tijekom polumaratonskog vikenda.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!