Obustavljena istraga protiv Kordića i Kvesića

Tužiteljstvo Sarajevske županije (SŽ) obustavilo je istragu protiv Josipa Kvesića i Borisa Kordića u predmetu navodnog prisluškivanja v.d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić te potpredsjednice Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Ružice Jukić, kazala je glasnogovornica Tužiteljstva SŽ-a Azra Bavčić, prenosi BIRN BiH. Prema njezinim riječima, istraga nije potvrdila navode Josipa Šimića, zbog čega je istraga protiv Kordića i Kvesića obustavljena.

“Rezultati provedene istrage nisu potvrdili niti pokrijepili kazivanja osumnjičenog Josipa Šimića te je istraga protiv Kordića i Kvesića obustavljena”, rekla je Bavčić.

Šimić je Tužiteljstvu BiH predao navodne dokumente koji govore da su Tadić i Jukić prisluškivane, a zatim kazao da je dokumente dobio od “lažnih” inspektora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH Kvesića i Kordića. U Županijskom tužiteljstvu su naveli da se istraga protiv Šimića, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje dokumenata i lažno predstavljanje, nastavlja. Inače, protiv Kordića i Kvesića se pred Sudom BiH vodi i proces zbog organiziranog kriminala, iznuda i zloporaba. BIRN

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *