Obustavljena istraga Mehmedovića, slijede protutužbe

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, obznanio je da je, zbog nedostatka dokaza, obustavljena istraga protiv njega, vođena zbog navodnih ratnih zločina. Tim je povodom Mehmedović, koji je uhićen 2013. zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad srpskim stanovništvom na području Tešnja, opisao sve kroz štoje prolazio od 2005. godine.

“Razni su se ljudi utrkivali u tome tko će više ružnih i nečasnih epiteta izreći o meni, braniteljima i karakteru naše obrane. Ja sam ponosan na svoju prošlost. Istraga je vođena 13 godina, a na nezakonit način sam lišen slobode. Od tada do danas je zvanično vođena istraga protiv mene“, naveo je ovaj državni zastupnik, prema čijim su riječima čak plaćani svjedoci, dok su u Tešnju provjeravani različiti lokaliteti kako bi se našao bilo kakav dokaz protiv njega. Istaknuto je da su se smjenjivali i tužitelji i timovi policijski i inspektori koji su radili na tom slučaju.

“Danas zaboravljeni direktor SIPA-e BiH Goran Zubac uživa političku zaštitu svog pokrovitelja Milorada Dodika. Mario Kapetanović, Dženan Omerhodžić, Faruk Bedrić, Dalibor Milošević, Čerkez, Blažović i drugi unaprijeđeni su povodom tog predmeta. Radi li se o profesionalizmu ili zlouporabi ovlasti, vjerojatno će utvrđivati Sud BiH“, kazao je Mehmedović precizirajući da će sa svojim odvjetničkim timom razmotriti mogućnost protutužbe kako bi oni koji su kršili zakone i ovlasti bili procesuirani.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *