Obrana puna, višak na golu, u vezi i prema naprijed…, ali novi dolasci su mogući

Klub će sigurno posegnuti za nekih kvalitetnim pojačanjem, ako ono iskoči na tržište. A onda će biti lako riješiti se nekog drugog igrača koji se ne uklapao u koncepciju

Zrinjski je potpisao četiri nova igrača, a hoće li ih biti još, u ovom je trenutku teško reći. No, jasno je i vidljivo da – je kadar popunjen, da i dalje ima viška igrača.
Uprava se ove zime riješila šest igrača, s tim da su dva ponajbolja, Bilbija i Todorović, prodana. Ostala imena koja su napustila stadion Pod Bijelim brijegom, Jović, Barić, Stanić i Laštro, upala su u trend rezanja prevelike brojke, no djeluje kao da Zrinjski i dalje ima previše igrača. Hoće li to spriječiti nove dolaske, pojačanja?

Na golu Zrinjski ima četiri imena, to su: Antonio Soldo, Ivan Brkić, Bruno Šutalo i Vasilije Kolak. Ovaj potonji, Vasilije Kolak, tek je stigao, a za očekivati je da će Bruno Šutalo na posudbu ili će doći do raskida suradnje. Jedan vratar je viška i tu će sigurno doći do promjene. U defanzivi je sve puno, ali to nužno ne znači da će netko otići. Tu su Marin Galić, Advan Kadušić, Pero Stojkić, Dario Rugašević, Slobodan Jakovljević, Hrvoje Barišić, dojučerašnji član U19 momčadi Ivor Krešić te svježe potpisani Renato Gojković i Nikola Rodin.

U vezi, e tu je priča nešto drukčija. Frane Čirjak, Marko Perišić, Semir Pezer, Edin Rustemović, Josip Miketek, Samir Bekrić, Ismar Hairlahović, Damir Šovšić i Igor Savić popunjavaju te pozicije na sredini terena, a brojka, njih devet, je prevelika. Ako bi čelništvo u suradnji sa strukom angažiralo novog veznjaka, netko bi od spomenutih imena mora otići. Slično je i sa krilnim pozicijama, općenito s napadom. Miloš Filipović, Eman Marković, Marko Bencun, Šime Gržan, Kristijan Stanić, i novopridošli Abid Mujagić, zamjena za Ognjena Todorovića, okupiraju krila, u napadu su Dalibor Veselinović, Amer Bekić, Anes Mašić i Nermin Hajdarević.
Dakle, Zrinjski je pun na svim pozicijama, ali to ne znači da Pod Bijeli brijeg više neće sletjeti nijedno novo ime. Jer jedno je kvantiteta, a sasvim drugo kvaliteta – drugim riječima, klub će sigurno posegnuti za nekih kvalitetnim pojačanjem, ako ono iskoči na tržište. A onda će biti lako riješiti se nekog drugog igrača koji se ne uklapao u koncepciju, ne doprinosio dovoljno.

Međugorje se vratilo u plan priprema

Međugorje je bilo dio prvotnog plana priprema, zatim je ispalo, ali se onda ipak vratilo u fokus. Stručni stožer napravio je određene korekcije do Memorijala Andrije Ankovića u Gabeli pa će Plemići u subotu s radom nastaviti u Međugorju, gdje će se zadržati do 17. siječnja, dok je od 19. do 26. siječnja predviđen boravak u Makarskoj.

Piše: Slaven Nikšić
sport@dnevni-list.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *