Obrana prigovorila i pokušala diskreditirati nalaz vještaka

Biološki tragovi optuženih Siniše Straživuka (49), Jovice Karaća (42) pronađeni su na predmetima koji su pronađeni tijekom istrage pljačke Raiffeisen banke, može se zaključiti iz nalaza sudskkog vještaka za vještačenje bioloških DNK tragova Dušana Keckarevića.

On je jučer u banjolučkom Okružnom sudu na suđenju sedmorki optuženoj u predmetu “Trezor” kazao da je vještačenje uradio po naredbi Tužiteljstva. Osim Straživuka i Karaća u ovom predmetu se sudi i Milošu Mrđanu (42), Tomislavu Kneževiću (42), Željku Pavloviću (40), kao i Đorđu Ćulumu (37) i Aljoši Galiću (29) koji se nalaze na izdržavanju izrečenih zatvrskih kazni zbog drugih kaznenih djela. Sedmorku terete da su kao grupa počinili više razbojstava u kojima su ukrali blizu dva milijuna maraka. Između ostalih optuženi su i za pljačku Raiffeisen banke iz koje su 6. srpnja 2009. godine ukrali 33.468 maraka.

– Dostavljeno mi je više predmeta na vještačenje i to u vreći na kojoj je pisalo Raiffeisen banka razbojstvo i Audi A8. Bilo je fantomki, trenerke, patike, rukavice, plastična boca, registracijske oznake, čarape i vrećice. Na unutarnjem rukavu trenerke pronađen je trag za koji je vjetačenjem utvrđeno da pripada Straživuku. Također utvrđeno je da njegovi biološki tragovi uz tragove drugih nepoznatih osoba se nalaze na još četiri predmeta između ostalog na patikama i čarapama koje su bile u autu, kazao je Keckarević.

Prema njegovim riječima biološki tragovi Karaća pronađeni su na gumenim crnim rukavicama, donjem dijelu trenerke i etiketi s jakne.

Branitelj Karaća, odvjetnik Vladimir Raosavljević prigovorio je Keckareviću i rekao da je on kazneno prijavljivan zbog svog različitog vještačenja.

-Njega više nitko sem Specijalnog tužiteljstva u RS-u ne angažira da vještači. U predmetu Govedarica dao je dva različita nalaza, rekao je Raosavljević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *