Obitelj Vladić: Franjo Vladić Kulje nije umro!

Iako Dnevni list nije bio među medijskim kućama koje su u toku jučerašnjeg dana objavili lažnu vijest o navodnoj smrti legendarnog mostarskog nogometaša Franje Vladića Kulje, na zamolbu njegove obitelji objavljujemo njihovo današnje reagiranje na jučerašnje širenje neprovjerenih informacija. 

Reagiranje obitelji Vladić objavljujemo u cijelosti i bez uredničkih intervencija.

U reagiranju obitelji Vladić stoji: 

Ovom prigodom se obraćamo javnosti zbog demanta o vijesti  smrti Franje Vladića, našeg člana obitelji.
Naime, jučer,  24. 03. 2017. godine na pojedinim Internet stranicama objavljena je lažna vijest, koja je munjevitom brzinom obišla cijeli svijet i uznemirila javnost a posebice obitelj.
Tako su potekle teške i nepoželjne reakcije.
U prvom redu obitelj su šokirale i slomile mnogobrojne sućuti, posebice njegovu suprugu Ružicu koja mu je bila u posjeti samo sat vremena prije objavljene vijesti.  Njezino nježno zdravlje osjetilo je iznenadni i šokantni udarac. Kćerke su također bile teško pogođene od vijesti, posebno kćerka koja se u tom trenutku nalazila u inozemstvu.
Sućuti su se redale na mobitelu, a da one nisu ni znale da je vijest koja je objavljena zapravo lažna!
Smjenjivali su se osjećaji boli i panike. Trebalo je mnogo vremena da obitelj shvati da je objavljena vijest zapravo čista laž.
Sada, kada se sve smirilo, članovi obitelji se pitaju tko je lansirao u medije tako tešku i bolnu vijest , koja je ranila cijelu obitelj i stvorila duboku traumu. Čime su to zaslužili?
Svaki dan su čitali vijesti pojedinih portala i imali povjerenja u te iste.
Ne možemo povjerovati u činjenicu da je netko od njihovih djelatnika tako grubo prekršio pravila novinarskog kodeksa ponašanja ovog suvremenog medija.
Znamo da su glavne smjernice  novinarske etike istinitost i točnost, poštenje i poštovanje osobnosti i privatnosti te neovisnost o pojedinim interesima, odgovornost prema društvu i pristojnost.
Ovaj put sve navedene vrednote su pogažene. Je li svjestan „taj“ novinar da je srušio povjerenje čitatelja u profesionalno obavljanje poslova i ugled svoje kuće.
Kako ubuduće vjerovati novinaru koji je prevario čitatelje i plasirao nešto što nije točno, što se uopće nije dogodilo i što je destruktivno djelovalo na cijelu obitelj. Kakav je to odnos prema čovjeku?
Neki novinari nisu svjesni svoje uloge u društvu a vrše najveći utjecaj na ljude. Oni ne znaju da je u središtu njihove informacije osoba sa svojim pravima i obvezama. Zar nije trebalo sve precizno i ozbiljno ispitati, istražiti događaj i tek onda pustiti u javnost.
Tko uopće nadzire poštovanje profesionalnog kodeksa ponašanja?
Zar senzacionalizam gospodari medijima, žive ljude sahranjuju tj. podliježu jakoj komercijalizaciji. I to samo radi zarade. Pitamo se gdje je nestao čovjek i osjećaj za drugoga? Znaju li oni razlikovati istinu od laži?
Molimo sve sugrađane, novinare i nadležne da zaustave ovu pojavu kako ne bi uskoro još neka obitelj dobila ovakvu duševnu i tjelesnu bol. Ujedno pohvaljujemo sve novinare koji poštuju kodeks ponašanja i obavljaju čestito svoje zvanje.
Svi znamo da je riječ ubojitija od bilo kakvog oružja!
Hvala!
Obitelj Franje Vladića

P.S. Pitamo se još jednom- zna li ovaj aktualni „novinar“ tko je gosp. Franjo Vladić. Ako ne zna, preporučujemo mu da pročita knjigu od gosp. Josipa Muselimovića „Dragulji Mostara“.


 

2 thoughts on “Obitelj Vladić: Franjo Vladić Kulje nije umro!

 • travanj 14, 2017 at 12:59 pm
  Permalink

  Predlažem odštetu,
  Da se ublaži bol gospodinu Franič Vladič Kulji dajte dvadeset tisuča kuna odštete.
  To bi pomoglo da se neugodna sječanja zaborave.Objave ispravke ne koštaju ništa.

  Reply
 • lipanj 19, 2017 at 9:16 pm
  Permalink

  Naš Kulje je besmrtan. BMV će živjeti dok bude živio i postojao grad Mostar. Dragi Kulje želim tebi i tvojoj obitelji mnogo sreće, zdravlja i svakog drugog uspjeha.
  prof.dr Nino Tanović

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!