Obilna kiša dovela do izlijevanja fekalija iz kanalizacije u kuće žitelja Ortiješa

Ogorčeni stanovnici Ortiješa se pitaju kome se trebaju obratiti da jednom konačno riješi njihov problem zbog koga moraju dežurati u kućama i zbog najmanje kiše

Obilna kiša u noći s utorka na srijedu dovela je do izlijevanja fekalija iz kanalizacije u Ortiješu, naselju južno od Mostara. Žitelji tog naselja kobnu noć su proveli boreći se s fekalijama koje su im krenule u kuće, a s ovakvom situacijom se muče već godinama, čim kiša padne. Kiša sa sobom u ovom području dovodi do pojave oborinskih voda i izlijevanja kanalizacije, te na površinu ulice isplivaju i fekalije, a želja mještana je da se ovaj problem čim prije dugoročno riješi.

Kišu su mnogi dočekali s radošću, jer je bar nakratko snizila ekstremno visoke temperature, no, žiteljima Ortiješa ona je donijela novu nevolju.

Veliki problemi

Stanovnici tog naselja su kazali kako imaju probleme s kanalizacijom čim padne kiša i svaki put moraju zvati cisterne da očiste posljedice.

“Cijelu noć smo bili nemoćni i borili se s vodom i fekalijama, a najgore od svega jeste da ovdje većina domaćinstava pije bunarsku vodu. Odgovorni u gradu su se oglušili na naše vapaje i pozive u pomoć. Mi samo tražimo da nam se asfaltira ulica, dužine nekih dvjestotinjak metara, i time bi se riješili mulja na kritičnom dijelu gdje se stalno događaju začepljenja. Obećaju nam pomoći ima nekoliko godina , navodno su i novci odobreni za taj projekt, ali za sada nema od toga ništa. Ogorčeni stanovnici Ortiješa se pitaju kome se trebaju obratiti da jednom konačno riješi njihov problem zbog koga moraju dežurati u kućama i zbog najmanje kiše”, kazali su mještani Ortiješa.

Plaćanje cisterni

Naime, svi žitelji ovog naselja konstantno plaćaju privatne cisterne, koje dolaze odčepiti kanalizaciju, i kažu da ne nailaze na razumijevanje vodovoda iz koga se ograđuju da oni nemaju ništa s tom kanalizacijom, jer navodno da oni to nisu odobrili i primili.

I dok velika većina građana Mostara željno iščekuje kišu, stanovnici Ortiješa mole Boga da je ne bude, jer svaka, pa i ona manja, donosi im velike probleme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *