O Mostaru i BiH pred 200 zemalja iz cijelog svijeta (FOTO)

Predsjednik FIVE Patrick Rollet tom prilikom je predsjedniku Oldtimer Cluba Mostar, Zdravku Vidoviću uručio poseban Certifikat za uspjeh koje je ovaj klub, od svog postanka 2010. do danas postigao

Oldtimer Club Mostar, u Bukureštu je protekli tjedan sudjelovao na godišnjoj skupštini FIVA-e, krovne međunarodne organizacije ljubitelja povijesnih vozila u svijetu. Mostarski klub je najmlađi član FIVA-e i to kao jedini samostalni klub jer BiH nema državni savez oldtimer klubova. Predsjednik FIVE Patrick Rollet tom prilikom je predsjedniku Oldtimer Cluba Mostar, Zdravku Vidoviću uručio poseban Certifikat za uspjeh koje je ovaj klub, od svog postanka 2010. do danas postigao.

Godišnja skupština

Vidović je ujedno na Skupštini i predstavio Oldtimer Club Mostar, kao i sam grad Mostar i BiH, a prikazan je i promotivni dokumentarac. No, unatoč ovom velikom uspjehu, ljubitelji povijesnih vozila nemaju potporu u promociji turističkih vrijednosti i automobilizma kako lokalne, tako i viših razina.

“Radilo se o godišnoj skupštini i svečanoj večeri koju je FIVA organizirala ove godine u Bukureštu. Skupština se održala u zgradi državnog parlamenta, a domaćini su nam bili i predsjednik Senata rumunjskog parlamenta Calin Popescu Taricenau koji i sam ima bogatu kolekciju oldtimer vozila kao i najveći dužnosnici Bukurešta. Naše predstavljanje i promotivni film gledali su predstavnici klubova iz 200 zemalja svijeta”, kazao je Vidović za Dnevni list.

Inače, Oldtimer Club Mostar u srpnju ove godine organizrao je treći, međunarodni skup oldtimer vozila s promotivnom vožnjom od Mostara, Međugorja, do Počitelja i Čapljine.

Nema podrške

No, dok u svijetu klubovi starih, limenih ljubimaca nailaze na podršku zajednice u svom radu, a za aktivnosti i projekte klubova izdvajaju se znatna sredstva, u Mostaru i BiH za sada je entuzijazam najvažniji temelj njihovog djelovanja.

“U Bukureštu sam predstavljao svoj grad i svoju zemlju. Dobili smo certifikat, a predsjedniku FIVA-e uručio sam i umjetničku sliku Starog mosta. U svemu tome vidimo i veliki potencijal za promidžbu BiH i razvoj turizma, ali izgleda da to ne vide i naši dužnosnici jer izostaje podrška našem radu” zaključuje Vidović.

Ipak, unatoč poteškoćama, ne prestaju veliki planovi za budućnost, a predsjednik Oldtimer Cluba Mostar kaže da će sljedeći korak biti projekt muzeja oldtimera u Mostaru.

“Ipak se nadam da će naš kvalitet biti prepoznat, a mi nastavljamo s promocijom kulture i sporta”, zaključuje Vidović.

Piše: V. Herceg

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *