O meni neka govore drugi, a ja sam Drago pa kako vam Godra

Nesreća se dogodila oko 14 sati kada se Grgić koji je upravljao motociklom Kawasaki sudario s vozilom Golf 4 karavan kojim je upravljao 60-godišnji A. Stanić, nastanjen u južnom mostarskom naselju Baćevići.

Drago Grgić zvani Godra (1956) iz Čapljine smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se jučer u poslijepodnevnim satima dogodila na magistralnoj cesti M-17 na relaciji Buna – Zaton, nekoliko kilometara južno od Mostara.

Nesreća se dogodila oko 14 sati kada se Grgić koji je upravljao motociklom Kawasaki sudario s vozilom Golf 4 karavan kojim je upravljao 60-godišnji A. Stanić, nastanjen u južnom mostarskom naselju Baćevići.

Od zadobivenih ozljeda, Grgić je preminuo na licu mjesta, dok se njegov motocikl nakon sudara zapalio i u potpunosti izgorio. Vozač Golfa je s vozilom od siline udara sletio s ceste i završio na obali rijeke Neretve.

Teška nesreća

Na mjestu nesreće intervenirali su pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar koji su ugasili požar na motociklu i pomogli u izvlačenju ozlijeđenog vozača Golfa. On je nakon pružene prve pomoći na licu mjesta, vozilom Hitne pomoći prevezen u CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Prema posljednjim informacijama, njegovo je stanje stabilno i nije životno ugrožen.

Očevid na mjestu nesreće obavili su pripadnici prometne policije Policijske postaje za sigurnost prometa i dežurna županijska tužiteljica Maja Ćišić. Tijelo motociklista je nakon završetka očevida prevezeno u mrtvačnicu gdje će se po nalogu tužiteljice izvršiti obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Motocikl i automobil su specijalnim vozilom ‘Pauk’ prevezeni u krug Policijske uprave Mostar radi obavljanja potrebnih vještačenja i kompletiranja istrage o ovoj teškoj prometnoj nesreći.

Jučer na licu mjesta se nije moglo sa sigurnošću utvrditi kako je došlo do nesreće, odnosno pravci kretanja motocikla i automobila pa će se i radi potpunog utvrđivanja kretanja vozila obaviti i prometno vještačenje na mjestu nesreće.

“Razapnite”

Drago Grgić Godra poznat je javnosti kao glazbenik, umjetnik, kantautor…, koji je nesebično poklanjao koncerte, ponajviše publici željnoj lijepih stihova Tina Ujevića, Veselka Koromana, ali i njegovih vlastitih pjesama kojima je širio poruke dobrote.

Po hercegovačkim mjestima priredio je brojne večeri pozitivne energije, lijepih stihova, melodije i dobrote. Njegova duga sijeda brada i kosa, gitara u ruci i lijep, čvrst glas pun emocija, ispunjavali su sparne ljetne noći, u kojima je Godra publiku šarmirao i svojim pristupom. Ostat će zapamćena njegova krilatica koju je nerijetko dijelio prilikom upoznavanja “o meni neka govore drugi, a ja sam Drago pa kako vam Godra”.

U ovom tekstu prisjećamo se jedne takve večeri iz 2014. godine u mostarskom OKC-u Abrašević, gdje je Drago Grgić Godra održao koncert pod nazivom “Koncert opraštanja – Halal, da se više nikad ne ponovi”. Bila je to intimna atmosfera u kojoj je Godra nastupio i s kolegama, prijateljima umjetnicima Mišom Petrovićem i Sandijem Durakovićem iz Mostar Sevah Reuniona, te kantautorom Sanelom Marićem Marom. Lijepe melodije u tipičnoj mostarskoj sparnoj ljetnoj noći malobrojnu publiku su na svojim mjestima ‘držale’ gotovo tri sata.

Te večeri prikazan je i film “Razapnite” iz 2002. godine redatelja Mladena Santrića, u kojem je Godra ukratko opisao svoje viđenje života i međuljudskih odnosa u Mostaru, ratnog besmisla, stradanja, izrastanja, opraštanja…

Kako je u nekoliko navrata tijekom te večeri ponovio, Godra je ovim koncertom ostvario dugo sanjani san. Za one koji nisu upoznati s Godrinim glazbenim životnim opusom teško je razumjeti njegov ‘film’. No, dovoljno je reći da Godra i danas drži svojevrsni rekord po broju ljudi na koncertima u mostarskom Abraševiću – krajem sedamdesetih sa svojom tadašnjom grupom Bumerang nastupio je pred 2600 ljudi, koji su, da bi ušli na koncert, na kraju ‘morali’ srušiti ogradu!  N. D./D. L.

 

Dnevni list

Pročitajte još: Strašna nesreća kod Mostara: Poginuo motociklist! (VIDEO)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *