O ČEMU SE PRIČA: Srđan Puhalo menadžer Mevlida Jašarevića

Jedna poruka preko Twittera izazvala je bezbroj priča u Sarajevu, a time i prostore za gotovo nevjerojatne kombinacije koje ipak imaju veze s aktualnim rukovodstvom Republike Srpske, političkim igrama i nagodbama na relaciji Sarajevo-Banjaluka i „nevidljivim dogovorima“. Što se iza svega krije, moglo bi biti poznato idućih dana.

Crteži u Zenici

Naime, psiholog, kolumnista i bloger Srđan Puhalo iz Banjaluke koji je u Sarajevu i nekim dijelovima Federacije postao poznat i slavan zbog kritika i napada na Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i Republike Srpske, objavio je na twitteru informaciju i poziv koji su izazvali komešanje i brojna pitanja koja još čekaju precizne odgovore.

Puhalo je u subotu priopćio  „prekjučer sam  razgovarao s Mevludinom Jašarevićem, da tim Mevludinom“ i nastavlja:

On radi neke crteže koje prodaje da bi mogao ženi i kćerki da pošalje novac. Ako je neko zainteresiran da kupi te crteže, neka mu piše na KPZ Zenica. Obećao sam mu da ću ovo napisati i moram održati obećanje.

Teroristički napad

Ova poruka u nekim sarajevskim i banjalučkim utjecajnim krugovima tumači se kao „gotov posao – Puhalo je postao menadžer Mevludina Jašarevića“.

Mevludina Jašarevića, Bošnjaka iz srbijanskog grada Novi Pazar, Sud BiH osudio je na 15-godišnju robiju zbog terorizma – on je 2011. godine napao Veleposlanstvo SAD u Sarajevu, pucao je iz automatske puške na njega i tada je ranio jednog policajca. Usporenom, ali ipak efikasnom akcijom domaćih policijskih snaga, Jašarević je tada ranjen i uhićen Zatvorsku kaznu izdržava u Kazneno-popravnom zatvoru Zenica i prema neslužbenim informacijama nije se odrekao ideologije islamskog radikalizma i terorizma.

Zanimljivo je da su prije nekoliko dana pojedini sarajevski „žestoki momci“ objavili svoje fotografije s najsuvremenijim snajperskim naoružanjem što bi moglo predstavljati određene poruke.

O svemu ovome, Federalna uprava policije još se ne izjašnjava niti, makar koliko je javnoti poznato, ne poduzima nikakve mjere.

Piše: M.Osmović, dogadjaji@dnevni-list.ba

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *