Nikšić: Nisam stekao dojam da Wigemark zagovara primjenu popisa 2013.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić sastao se s voditeljem Delegacije EU u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom s kojim je razgovarao o implementaciji izbornih rezultata Nikšić je nakon sastanka kazao kako je Wigemark ranije razgovarao s predsjednicima SDA i HDZ-a BiH Draganom Čovićem o izbornom procesu u BiH.

“Mi smo još jednom iskazali nezadovoljstvo činjenicom da je izborni proces u BiH potpuno kompromitiran. Imali smo priliku čuti i od njih kako su evidentirali niz nepravilnosti”, rekao je Nikšić.

Dodaje da je u narednom razdoblju potrebno raditi na izmjenama izbornog zakonodavstva da bi se smanjile nepravilnosti, a na sastanku je bilo govora i o formiranju vlasti.

“Razgovarali smo i onome što bi mogla proizvesti odluka Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Svi smo iznijeli svoje stavove i drago mi je što sam vidio da i u Europskoj komisiji shvaćaju da bez konkretnog plana i pravljenja vlada na programu ponovo ćemo se valjati u onome što smo imali u protekle četiri godine”, rekao je Nikšić.

Predsjednik SDP-a jasno je kazao Wigemerku da su nezadovoljni onim što radi SIP, a koji se krije iza Delegacije EU i OESS-a kada je riječ o ponovnom brojanju glasova.

“Oni su tvrdili da to nije njihov stav, već da samo podržavaju SIP kao instituciju, ali da to ne znači kako SIP može raditi nezakonito”, kazao je Nikšić.

Istakao je kako se sve što tvrdi ljevica u vezi s radom SIP-a na kraju pokaže točnim iako SIP na prvu demantira sve navode.

“Imamo informacije da postoje četiri glasa u SIP-u da se primijeni popis iz 2013., isto kao što ne postoje četiri glasa da se donese odluka po principu 1-1-1”, rekao je Nikšić.

Na pitanje je li se u razgovoru s Wigemarkom stekao dojam kako je on zagovarao primjenu popisa iz 2013., Nikšić je odgovorio da nije.

“Nismo stekli dojam da on stoji iz toga. Sam je potvrdio i rekao da podržava rad institucija, ali u zakonitim okvirima”, zaključio je Nikšić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *