Nezavisni blok ostaje dosljedan u vezi akciza i izbornog zakona

ezavisni blok (NB) održao je danas sjednicu Predsjedništva na kojoj su zauzeti stavovi u vezi dva vrlo važna zakona (Izmjene i dopune Zakona o akcizama i Izborni zakon BiH) o kojima će sutra raspravljati Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

– Za nas u Nezavisnom bloku politika podrazumijeva dosljednost i karakter. Bili smo ranije protiv predloženih izmjena Zakona o akcizama zato što to smatramo štetnim za građane Bosne i Hercegovine. Iznijeli smo argumente i predložili smo prijedlog zakona koji ovu oblast tretira na drugačiji način i koji ne predviđa nove namete za građane, a omogućava cestogradnju i deblokira potencijalna sredstva za ovu oblast. Ne vidimo da se u i ovom novom prijedlogu Vijeća ministara bilo šta bitno mijenja i naš stav ostaje isti – bit ćemo protiv – izjavio je Senad Šepić, predsjednik NB-a i poslanik u Parlamentu BiH.

Napomenuo je da se njihov prijedlog izmjene Izbornog zakona odnosi na transparentnost tog procesa, omogućuje elektronsko glasanje i brojanje glasova, te zaustavljanje manipulacije i izborne krađe koje često umjesto građana odluče ko je dobio na izborima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *