NAPREDAK Nema sukoba između Glavne podružnice i Središnje uprave društva

Poslovni odbor Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak“ je na sjednici kojom je predsjedavao predsjednika društva Franjo Topić, razmatrao situaciju u pogledu “Napretkove“ Glavne podružnice Zagreb te je zaključio da su glavni motivi toga slučaja oduzeti imovinu “Napretka“ u Zagrebu i odvojiti zagrebačku podružnicu od ostatka “Napretka“.

“Kada bivši predsjednik podružnice Tomislav Dubravac i nekoliko njegovih suradnika taj cilj nisu mogli postići unutar “Napretkovih“ tijela, onda se išlo vršiti pritisak preko medija“, navodi se u priopćenju  Središnje uprave HKD-a “Napredak“ Sarajevo. Na sjednici Poslovnog odbora naglašeno je da taj slučaj ne znači sukob Glavne podružnice i Središnje uprave, već sukob nekih ljudi iz bivše uprave Glavne podružnice s cijelim “Napretkom“ i 63 podružnice.

Sve bitne državne institucije i organizacije Republike Hrvatske informirane su da Dubravac i drugi iz razriješenog UO-a ne mogu predstavljati “Napredak“, osim imenovanog povjerenika Središnje uprave Gorana Štrbca, dok se ne organizira Skupština i izabere nova uprava Glavne podružnice, dodaje se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *