NAPETO U MOSTARU Tufekčić: Neće biti zakona dok Bošnjaci iz Livna imaju status pobunjenika (FOTO)

Sastanak Zajedničkog povjerenstva za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u dva doma Parlamenta Federacije BiH održan je danas u Mostaru, a obilježen je prepirkama okupljenih branitelja i članova povjerenstva.

U međuvremenu su se ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru, gdje je održana sjednica, skupilo više desetaka razvojačenih branitelja koji su iskazivali nezadovoljstvo što je sjednica premještena u Mostaru te su blokirali glavni ulaz u zgradu.

Darinko Boto, predsjednik Udruge Zaboravljeni branitelji iz Ljubuškog rekao je prije sastanka kako se svjesno radi na tome da ne bude kvoruma i da ne dođe do usuglašavanja zakona.

”Ovo je presedan. Ovo je dno dna, ovako u zadnji minut sazvati sjednicu. Neki članovi neće doći. Svjesno se išlo na to da ne bude kvoruma. Tufekčić igra po nalogu svoje stranke da se ne usvoje zahtjevi. Bezočno laže da nisu stavovi usuglašeni. Ja ne znam šta očekuju ti ljudi. Od naroda, od države su napravili kantu za smeće. Ništa se ne poštuje. Njihova dana riječ ne vrijedi ništa. Ovo je sramota”, izjavio je Boto.

Na sjednici Komisije bilo je dogovoreno je da se zakon dalje usuglašava, ali su branitelji nezadovoljni tom činjenicom nisu dopuštali  članovima Komisije da izađu iz zgrade Vlade FBiH u Mostaru gdje je sjednica održana.

Svoje nezadovoljstvo su borci izražavali i verbalnim sukobima s policajcima koji osiguravaju prostor u i oko zgrade Vlade FBiH.

Branitelji su u nekoliko navrata upozorili da ako ne bude usaglašen tekst zakona da će blokirati prometnice u Federaciji.

Na kraju, prema riječima predsjednika te komisije Jasenka Tufekčića, na sjednici su članovi ponovno „dali prolaz osnovnom tekstu zakona predloženog od Vlade FBiH, a koji je usvojen u oba doma Parlamenta FBiH.

–  Komisija je, također, dala prolaz amandmanima koji su usvojeni u Zastupničkom domu, a Vlada ih prihvatila kao svoje i samim tim postali su sastavni dio teksta Zakona. Dali smo prolaz, kao i na prvoj sjednici, amandmanima koje nije prihvatila Vlada, a koji su usvojeni u Zastupničkom domu i u Domu naroda – pojasnio je Tufekčić, dodavši kako će se sutra svim članovima Komisije poslati i pismeno ono što je danas usuglašeno.

Najavio je kako će Komisija za usuglašavanje idući tjedan održati sastanak s premijerom i dva dopremijera i rukovodstvom za zakazivanje sjednica te sa predsjednikom Federacije BiH i dopredsjednicima.

–  Braniteljima sam više puta rekao da sam dio te ekipe. Svatko onaj tko misli da me pokušava ultimatumima i rokovima pomjeriti da se nešto uradi za dan, dva tri – vara se. Doći ćemo do najkvalitetnijeg rješenja – poručio je Tufekčić.

Dodao je kako neće biti zakona i dok Bošnjaci Livna ne budu dobili status razvojačenih branitelja, a ne da i dalje imaju status, kako je naveo, oružanih pobunjenika protiv Herceg Bosne.

Nakon svega policajci su se povukli s ulaza u zgradu Federacije, a šest predstavnika branitelja je ušlo u zgradu.

One thought on “NAPETO U MOSTARU Tufekčić: Neće biti zakona dok Bošnjaci iz Livna imaju status pobunjenika (FOTO)

  • kolovoz 10, 2018 at 9:22 pm
    Permalink

    VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA MOLE TUFEKĆIĆA IZ LIVNA DA SE PROĐE MAGLE : NEZNAŠ MATERIJU I ODMAKNI OD ISTE . VRATITE SE DEMORALISANOJ PIJEŠADIJI TE ISPEGLAJTE ČLAN 2 – 14 – 24 – 25 – 31 I DOZVOLITE SVIMA PRISTUP OSTALI 15 PRAVA PRVENSTVENO LIJEĆENJE ČLAN 14 NEĆEMO NOVAC IMAMO PENZIJU ALI NE PRIHVATAMO HELEZOVU DISKRIMINIZACIJU . REGISTAR ROK 30 DANA I JEDNO UDRUŽENJE SA PET SEKTORA . POZDRAV DOMOVINI SA KONPETENTNIM I STRUĆNIM PREDSTAVNICIMA .

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *