NAKON POŽARA Članovi obitelji sumnjaju da je 57-godišnjakinja ubijena

Obitelj 57-godišnje Edine Bešlagić, koja je stradala u požaru koji je u kući u kojoj je sama živjela u Doboju izbio u noći sa nedjelje na ponedjeljak, vjeruje kako je ona ubijena, te da nije stradala u eksploziji plinske boce, kako je to većina medija prenijela.

Kako je za Faktor, pod uvjetom da mu ne objavljuje identitet, ispričao bliži rođak stradale žene, ona nije koristila plin za grijanje, niti je imala plinsku grijalicu ili bocu.

– Njeni roditelji ubijeni su početkom rata, zaklani na istom mjestu, dok su bili u kući. S njima su bila još dva bračna para, članovi obitelji. Dugo se spominju neka imena iz Doboja. Ona je to znala, a vjerojatno su i oni znali što ona zna. Došla je tu večer kući i ništa nije ukazivalo na nešto zlo. Iza ponoći su se začuli jauci i pozivi u pomoć, a poslije toga jaka eksplozija. Ona nije imala niti boce niti plinske peći, mi to znamo, kazao je rođak.

Prema riječima Miloša Radonjića, zapovjednika Teritorijalne vatrogasne postrojbe Doboj, požar je vatrogascima prijavljen u sat i pet minuta iza ponoći, te su ekipe ubrzo bile na mjestu događaja.

– Izašli smo na teren, a kuća je već bila u plamenu, te smo odmah pristupili gašenju. Ono što smo primijetili je da je prozor na kući već bio otvoren. Nešto se dogodilo, jer on nije mogao biti izbijen zbog požara. Što je bilo, to zna onaj tko ispituje, a mi nismo ni istraživali. Tu je bila policija i mi ne možemo tražiti tragove. Ono što smo mogli zapaziti je da je unutra bila garež, ali nismo primijetili nikakvu plinsku bocu. Da li je unutra bila, ne znam. Nama uzrok požara nije poznat, kazao je Radonjić.

Susjedi su ispričali kako je Edina, navodno, ostala bez drva, te je kupila plinsku bocu i grijalicu kako bi se ugrijala. Inače je, kako su kazali, živjela sama i nije imala djece.

Iz policijske uprave Doboj kazali su kako je pregledan objekt i šira okolina, te da “nije pronađeno ništa”.

– Očevid je pokazao da je požar nastao najvjerojatnije uslijed nepažnje, te da je u pitanju ljudski faktor. Nisu pronađeni ni plinska grijalica, niti boca, te su najvjerojatnije u pitanju bila neka isparavanja lako zapaljivih plinova i tečnosti. Ona je bila sama u prostoriji. Pronađeni su i izuzeti određeni tragovi koji će biti poslani na vještačenje i nakon toga će se znati točan uzrok požara, kazali su iz policije.

Edina Bešlagić je trebala biti svjedok u sudskom procesu o ubojstvu njenih roditelja i bližih članova obitelji u ljeto 1992. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *