Najveće zvijezde skrivale su svoju homoseksualnost

Hepburn i Tracy su oboje bili gay, a njihova je navodna veza bila pomno isplanirana kako bi prikrili svoje homoseksualne veze.

 

Katherine Hepburn jedna je od najvećih diva zlatnog doba Hollywooda. Bila je poznata po tome što se nije htjela pokoravati društvenim standardima, nosila je hlače kad to nije bilo primjereno za žene, bila je glasna i uvijek govorila ono što je htjela.

A godinama se šuškalo da je Hepburn lezbijka, što je u novom dokumentarnom filmu potvrdila njezina bliska prijateljica Liz Smith. To je prvi put da je netko od njezinih bliskih ljudi potvrdio tračeve koji kruže desetljećima, piše portal ‘100posto.hr’.

Šutnja

O seksualnoj orijentaciji brojnih velikih zvijezda desetljećima se šuškalo. U filmu “Scotty i tajna povijest Hollywooda” novinar Matt Tyrnauer prikazao je kako je izgledao život nekih od najvećih filmskih ikona svih vremena koji su svoju seksualnost cijeli život skrivali.

Tyrnauer je sve doznao od izvjesnog Scottyja Bowersa, koji je u zlatno doba, još 40-ih godina pa nadalje, vodio bordel na Hollywood bulevaru koji se skrivao iza benzinske postaje.

“Scotty Bowers spomenuo mi je oko 300 klijenata svog bordela. Neki su potpuno nepoznati, neki su u to vrijeme bili velike zvijezde, a neki su i danas ikone filma. Nisam sve stavio u film, morao sam birati koga ću spomenuti. Puno njih smo izostavili. Nisam htio da se film pretvori u gomilanje tračeva”, rekao je novinar na nedavnoj premijeri.

Među onima koji jesu u filmu su, osim Katherine Hepburn, i njezin dugogodišnji (navodni) partner Spencer Tracy, Cary Grant, Randolph Scott, ali i britanski princ Edward te njegova supruga Wallis Simpson, koji su oboje bili biseksualni i redovito posjećivali Scottyja u njegovom bordelu.

Samo ‘cimeri’

Hepburn i Tracy su oboje bili gay, a njihova je navodna veza bila pomno isplanirana kako bi prikrili svoje homoseksualne veze.

“Za Katherine Hepburn ‘sredio sam’ oko 150 djevojaka. Seksao sam se s Rockom Hudsonom, Caryjem Grantom, a u kući Franka Sinatre imao sam trojac s Avom Gardner i  Lanom Turner”, samo su neke od priča Scottyja Bowersa.

Glumci Cary Grant i Randolph Scott godinama su živjeli zajedno i tvrdili da su samo cimeri, no istina je da su bili u strastvenoj ljubavnoj vezi. Javnost je vjerovala ono što želi vjerovati i oni su se “skrivali” pred svima.

Redatelji Irving Rapper i George Cukor također su bili redoviti klijenti bordela iza benzinske postaje.

Nakon premijere filma Scotty Bower dobio je počasno priznanje grada Los Angelesa za promicanje LGBTQ povijesti i kulture.

“Scotty ti je mogao srediti što god si htio. U vrijeme kad homoseksualnost nije bila prihvaćena, kad bi dobio otkaz ako bi se saznalo da si gay, on je ljudima davao mogućnost da žive i da uživaju”, zaključak je dokumentarca.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *