Najbolji skakači već sutra u Mostaru (VIDEO)

Za tri sekunde, koliko traje skok, oni dostižu brzinu i do 85 km/h, izvodeći istovremeno vratolomije od kojih zastaje dah

Pripreme za natjecanjeRed Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017 narednog vikenda u Mostaru ulaze u završnicu.

Skakači i skakačice u Mostar stižu u poslijepodnevnim satima u srijedu, da bi već u četvrtak počeli s treninzima i navikavanjem na hladnu vode Neretve. Prve dvije serije natjecateljskih skokova i žene i muškarci izvoditi će u petak od 14:15h, a u subotu 16. rujna od 13 sati na rasporedu je ono što ljubitelji skokova s nestrpljenjem očekuju: veliko finale  najboljih svjetskih skakača na Starom mostu.

U danima održavanja natjecanja, živahnu atmosferu u mostarskom Starom gradu održavat će bogat program popratnih dešavanja: od mnogobrojnih svirki bendova iz Mostar Rock škole, preko DJ setova do nastupa poznatih imena bh. hip hop scene – Frenkieja i Helem Nejse.

U suradnji s Željeznicama FBiH, organizatori su se potrudili da osiguraju posebnu dodatnu vožnju talgo vlakom koji će u subotu 16. rujna  zainteresirane gledatelje iz Sarajeva voziti u Mostar, te ih nakon natjecanja vratiti u Sarajevo.

Kao i prošle godine, na Starom mostu će nastupiti svjetska skakačka elita, u obje konkurencije: u prvenstvu žena i u prvenstvu muškaraca. Visina platforme za muškarce iznosi 27, a za dame 21 metar. Za tri sekunde, koliko traje skok, oni dostižu brzinu i do 85 km/h, izvodeći istovremeno vratolomije od kojih zastaje dah.

Obzirom da su najbolji svjetski skakači prethodne dvije godine u Mostaru oduševili mnogobrojne gledaoce, priredivši oba puta pravi spektakl, ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put, kada će obje konkurencije ponovno demonstrirati svoje nevjerojatne akrobacije.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!