Na najljepšu scenu Jadrana u utorak izlazi apsolutna vladarica britanske dance scene

Još jedno vruće glazbeno ljeto na Tvrđavi Sv. Mihovila skoro što nije završilo, ali ono što je ostalo od njega – slobodno možemo etiketirati kao highlight sezone. Najljepša pozornica Jadrana u utorak će ugostiti Roisin Murphy.

Nakon Urbana, Gibonnija, Šibenske narodne glazba i Frajli, Maksima Mrvice, Ansambla Lado, Šibenskog plesnog festivala, američke kantautorice LP, Massima dvije večeri zaredom, Marija Biondija, Krudera & Dorfmeistera, Pips Chips & Videclipsa, Mayalesa i DJ Maminham, Nine Badrić na red je došla zvijezda koji Šibenčani i svi oni koji se u utorak nađu u Krešimirovom gradu s nestrpljenjem očekuju.

Organizator koncerta, Javna ustanovu u kulturi Tvrđava kulture Šibenik s pravom čitavo ljeto najavljuje nastup apsolutne vladarice britanske dance scene, Roisin Murphy, za čiji koncert ulaznica nema već neko vrijeme.

– Njezini nastupi su veličanstveni, te će i koncert na Tvrđavi sv. Mihovila prisutnima pružiti njenu dobro znanu kombinaciju samozatajnog šaputanja i raskošnog raspona glasa, s jedne strane opuštajućeg jazza 20-tih godina, a s druge tajnovitog, maštovitog i uvijek odvažnog plesnog ritma, poručio je organizator koji će peto ljeto na Tvrđavi zaokružiti nastupom Bryana Ferryja 5. rujna, rasprodanog za 48 sati, no do tada će Šibenčani i svi koji se ovog ljeta tako osjećaju imati prilike vidjeti još nekoliko velikih faca.

Tako će 24. ovog mjeseca Tvrđava ugostiti jamajčanske reggae-pop legende Inner Circle koji slave 50. godišnjicu postojanja benda, a dan kasnije na stage će Darko Rundek & Apocalypso Now.  I. C.

 

Tvrđava 2018., preostali koncerti

14/8     Roisin Murphy

24/8     Inner Circle

25/8     Darko Rundek & Apocalypso Now

5/9       Bryan Ferry

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *