Na Erdoganovom skupu u Sarajevu se očekuje 10.000 – 15.000 posjetitelja

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan boravit će u radnom posjetu BiH u nedjelju, 20. svibnja, i službeno je jučer najavljeno iz Predsjedništva BiH.

Kako se dodaje, programom posjeta tuskog predsjednika planiran je susret s predsjedateljem Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i s izaslanstvom BiH.

Druga policijska Uprava MUP-a Sarajevske županije (SŽ) 7. je svibnja zaprimila pismeni zahtjev za odobrenje održavanja javnog skupa u organizaciji Unije europskih turskih demokrata 20. svibnja u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, potvrđeno je za portal Klix.ba ovim povodom. Na skupu se, prema riječima glasnogovornice MUP-a SŽ-a Suvade Kuldije, očekuje između 10.000 i 15.000 posjetitelja.

“MUP SŽ-a je organizatoru naložio mjere u okviru Zakona o javnom okupljanju. Mi ćemo sačiniti plan osiguranja javnog skupa, a to podrazumijeva prometno, operativno, KDZ i fizičko osiguranje“, pojasnila je Kuldija za Klix.

Iz MUP-a SŽ-a dodaju da se zahtjev za održavanje odnosi samo na javni skup u Zetri, dok osiguranje ostalih aktivnosti turskog predsjednika Erdogana poduzimaju službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *