Muževi glumili inspektore, a žene prodavačice, krali novac i nakit

Dva bračna para iz Zagreba uhićeni su zbog sumnje da su lažno se predstavljajući na prevaru ukrali oko 8.000 maraka od četiri starice iz Prijedora i Kozarske Dubice.

Prema neslužbenim informacijama uhićeni su supružnici Kristijan (26) i Jasmina Šajn (23), te Kristina Šajn (31) i njen suprug Silvio Radelić (30) iz Zagreba.

Kristijan, Jasmina i Kristina uhićeni su na graničnom prijelazu Popovi kod Bijeljine na osnovu potjernice Policijske uprave Prijedor, dok su Radeliću lisice na ruke stavljene u Prijedoru. Zajedno sa njima u prevarama je sudjelovala još jedna žena koja je u bijegu i za njom se traga. Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale, priopćili su da ih sve terete da su od 23. do 26. rujna pokrali tri starije Prijedorčanke i Dubičanku. Prva na meti prevaranata bila je Šuhra K (77) iz sela Čarakovo kod Prijedora. Utvrđeno je da su prevaru 23. rujna počinile Kristina, Jasmina i njihova suučesnica koja je u bijegu.

–  Starici su rekle da je naslijedila 5.000 eura, ali da im  treba dati 450 maraka kako bi podigla novac. Žena im je povjerovala i dala pare, kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima istog dana Kristijan i Silvio prevarili su Džehvu S. (77) iz Prijedora.

– Kristijan je telefonom pozvao staricu i predstavio se kao policijski inspektor. Dok je ona pričala s njim u kuću je ušao Radelić koji se isto predstavio kao inspektor, a zatim ukrao 600 KM i tri zlatna prstena, kazao je ovaj izvor. Na sličan način 24. rujna Kristina, Jasmina i njihova suučesnica za kojom se traga ukrale su 5.500 maraka od Mire R. (78) iz Prijedora.

– Starici su ponudile masažere na prodaju. Pokazujući joj kako se koriste ukrale su pare, kazao je ovaj izvor. Kristinu još sumnjiče da je zajedno sa suučesnicom koja je u bijegu 26. rujna  ukrala 700 KM iz kuće Nevenke M (83) u Brekinji kod Kozarske Dubice. Kristina je staricu zapričavala dok je  njena suučesnica ukrala novac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *