Muškarac pokušao napasti Angelu Merkel (VIDEO)

Nepoznati muškarac je savladan i uhićen nakon što je u srijedu pokušao prići Angeli Merkel ispred njemačkog Bundestaga.
Muškarac afganistanskog podrijetla pokušao je doći do kancelarke dok je nakon prisege prilazila automobilu, no u tome su ga spriječila dvojica njezinih tjelohranitelja.
“Dvadesettrogodišnji muškarac ima psihičkih problema i nije imao političkih motiva. Nije uzviknuo ništa političko niti vjersko”, rekao je glasnogovornik policije, dodajući da su medijska izvješća da je uzviknuo “Allahu Akbar” netočna.
Glasnogovornik Bundestaga rekao je da niti kancelarka niti itko drugi u njezinoj blizini nije bio u opasnosti prilikom incidenta te da je Afganistanac želio “razgovarati s Merkel u pozitivnom smislu”.
Merkel su automobilom odvezli u posjet njemačkom predsjedniku Franku-Walteru Steinmeieru, a muškarca smjestili na psihijatriju.
Merkel je u srijedu po četvrti put izabrana za njemačku kancelarku. Za nju je glasovalo 364 zastupnika, što je osjetno manje od 399 koliko raspolaže demokršćansko-socijaldemokratska koalicija.
Pretpostavlja se da najviše otpora dolazi iz redova manjeg koalicijskog partnera Merkeličine Unije CDU/CSU, Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) koja se do posljednjeg trenutka dvojila oko ulaska u koaliciju s demokršćanima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *