Mušičarenjem na Buni ulovljen 321 kg ribe

Koliko je rijeka Buna bogata mekousnom pastrmkom u prilog govori i činjenica da je ukupno ulovljeno 321 kg ribe

MOSTAR – SRK Lim iz Berana (Crna Gora) najbolja je ekipa Međunarodnog revijalnog kupa u mušičarenju koje se za vikend održavalo na rijeci Buni, na stazi dugoj 9 km koja se protezala kroz prirodno okruženje Blagaja i Bune.
Koliko je rijeka Buna bogata mekousnom pastrmkom u prilog govori i činjenica da je ukupno ulovljeno 321 kg ribe.
USR Glavatica iz Jablanice druga je najbolja ekipa ovog kupa, dok je treće mjesto pripalo još jednoj ekipi iz Crne gore – SRK Plavsko jezero iz Plava.
Osim najboljim ekipama, priznanja su dodijeljena i najuspješnijim pojedincima: Željku Bukiliću za prvo mjesto, Samiru Bilanoviću za drugo, dok je Ahmetu Arfadžanu pripalo treće mjesto ovog kupa.
Zahvalnice za sudjelovanje dodijeljene su svim natjecateljima, kao i sudijama i tajniku kupa. Natjecalo se ukupno  četrdeset natjecatelja, okupljenih u deset timova iz naše zemlje, Crne Gore i Hrvatske.

Promocija Bune i okoliša

Međunarodni revijalni kup u mušičarenju održao se u organizaciji Turističke zajednice HNŽ-a  i predstavlja  jednu od aktivnosti projekta RiTour – „Valorizacija kulturne i prirodne baštine kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na kraškim rijekama jadranskog bazena“, kojega financira Europska unija u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020.
Ovim natjecanjem Turistička zajednica HNŽ/K  promovira rijeku Bunu i njezin okoliš kao poželjnu turističku destinaciju, ali i ukazuje na potrebu zaštite mekousne pastrmke, koja je vrlo ugrožena. Najbrojnija je u pritoci Neretve – rijeci Buni, a naseljava i druge vodotoke Neretvanskog sliva.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *