Musa: Novaci će kroz trening sami o sebi odlučivati

Nogometaši gabelskog GOŠK-a su u četvrtak odradili prvi trening i uz novog trenera Slavena Musu krenuli u uvodni dio priprema gdje će osnova biti osvježiti tim koji je prvenstvo u Prvoj ligi FBiH završio samo deset dana ranije, za novog šefa struke bolje se upoznati s kvalitetom pojedinaca, ali i procijeniti što novopristigli igrači mogu donijeti klubu.

Na prvom treningu se ipak pojavilo nekoliko novih lica, ali je GOŠK definitivnu suradnju dogovorio s četvoricom. To su: Igor Aničić (Rudar Kakanj), nekadašnji igrač Zrinjskog koji je prije dvije godine također nastupao za GOŠK, zadnji vezni Mario Vrdoljak (Olimpic) te dvojica igrača koji su posljednjih sezona nastupali za niželigaše u Njemačkoj: veznjak Davor Brajković i stoper Stanko Cvitković. Obojica su prošli omladinski pogon Zrinjskog, Brajković je u Prvoj ligi FBiH nastupao za Čapljinu, a Cvitković dvije sezone upravo za GOŠK. Za sad se čini da se tu ipak više radi o broju, nego o pravim pojačanjima…

– Zato imamo tri uvodna treninga da momci pokažu što mogu. Svi će dobiti priliku i onda će oni sami odlučiti o sebi prema tome koliko zadovolje određene norme za igranje Premijer lige, rekao je Slaven Musa.

Od idućeg tjedna će ekipa raditi intenzivnije i početi ubacivati po dva treninga dnevno, a Musa ističe da će posebno voditi računa o osvježavanju igrača koji su donedavno imali napornu sezonu u Prvoj ligi FBiH.

– Treninzi će biti kombinacija vježbi snage, trčanja i igre. Moramo vidjeti za što su igrači sposobni. Ono što je bilo dobro probat ćemo zadržati i nadograditi.

Musa je kazao da bi trebali odigrati minimalno šest – sedam utakmica kako bi konsolidirali ekipu i prenijeli sav rad sa treninga na utakmice.

– Dobro poznajem situaciju u Premijer ligi, kvalitet igrača i ekipa, tako da sam uvjeren da uz jedan normalan rad i par pojačanja na određenim pozicijama, koja će nam sigurno trebati, možemo napraviti dobar rezultat. Trebat će nam za to i malo sreće, ali vjerujem da ćemo je zaslužiti, zaključio je Slaven Musa.

Poslije Zrinjskog na planinu

U sklopu priprema Gabeljani zasad imaju dogovorenu utakmicu sa Zrinjskim 24. lipnja.

– Plan je da poslije toga idemo na planinske pripreme. Imamo nekoliko kombinacija, Kupres, Slovenija… pa ćemo vidjeti, kazao je direktor Jurković, dok trener Slaven Musa ističe važnost kvalitetnog terena pri eventualnom odlasku na pripreme:

– Najbitnije je da imamo teren i prave uvjete za rad. Bez adekvatnog terena to se jednostavno ne isplati.

Jurković: Sigurno ćemo igrati u Gabeli

Gabeljani su kao rezervnu opciju za igranje domaćih utakmica Premijer lige za svaki slučaj prijavili stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru. Zbog toga su počele spekulacije u medijima da u početku neće igrati u Gabeli, ali čelnici kluba su sigurni u svoje planove.

– Na licenciranju u Sarajevu smo imali sugestiju da prijavimo rezervni stadion u slučaju da se ne igra u Gabeli. Međutim mi na infrastrukturi u Gabeli trebamo uraditi nešto vrlo malo kako bi zadovoljila uvjete i mi smo sigurni da ćemo to uraditi do početka prvenstva. Imamo rok do zadnjeg dana prije početka prvenstva kako bi završili posao i sigurno ćemo igrati kući, govori direktor GOŠK-a Andrija Jurković i pojašnjava detalje:

– Trebamo uraditi službene prostorije koje su većim dijelom gotove. Postavit ćemo semafor i natkriti jedan dio tribine iako to nisu uvjeti Saveza. Ono što jeste uvjet su VIP loža i Press loža.

Ipak u klubu će najbolje sve znati poslije inspekcije iz Saveza.

– U sljedećem tjednu će predstavnici NS-a BiH doći, obići infrastrukturne kapacitete u Gabeli i kazati što se treba još uraditi. Ali mi smo sigurni da ćemo svoje domaće utakmice igrati u Gabeli, istaknuo je Jurković.

Podsjećamo da je GOŠK pred svoju prvu sezonu u Premijer ligi morao izgraditi i sasvim novu tribinu na stadionu, pa je prvu utakmicu kao debitant igrao u Čitluku na stadionu Bare (Sarajevo 1:4).

Piše: Ersan Bijedić, sport@dnevni-list.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!