Muršak i Slovenci šokirali Amerikance, Rusi krenuli porazom

Počeo je hokejaški turnir na Olimpijskim igrama u Pjongčangu. Odličan hokej, dva velika iznenađenja i slaba posjeta, manje od 8.000 gledatelja u dvije dvorane, glavne su karakteristike starta ovog natjecanja.
Rusi koji nastupaju kao selekcija “Olimpijskih sportaša Rusije“, važe kao najveći favoriti turnira, ali protiv Slovaka su izgledali daleko od idealnog…, mada je početak bio više nego idealan. Dva brza gola zabili su Gavrikov i Kaprizov do pete minute i nastali su veliki problemi za Slovake. Međutim Slovaci se nisu predavali i kako je utakmica odmicala izgledali su sve bolje. Njima će pripasti finiš prve trećine u kojoj golove postižu Olvecky i Bakos za 2:2. Taj rezultat će stajati na semaforu sve do 12 i pol minuta prije kraja utakmice kada akciju Mareka Hovorke i Martina Bakosa, efektnim golom okrunjuje Peter Ceresnak. U tim trenucima Rusi su bili sa čovjekom manje na ledu, jer je pločicu van leda 48 sekundi ranije potpuno bespotrebno poslao Ivan Telegin. Imali su Rusi do kraja dva puta igrača više, ali ne samo da nisu izjednačili, već su oba slučaja mogli primiti gol – da je Patrik Lamper bio malo precizniji. Ukupno su Rusi imali šest puta igrača više, nisu postigli niti jedan gol. Od raspada Sovjetskog Saveza Rusi nemaju niti jedno zlato sa Olimpijade. Ni ovaj početak nije obećavajući.
Amerikanci su također vodili 2:0, od pobjede su bili daleko tek minutu i 37 sekundi, a onda su ostali bez ičega. Uporni Slovenci prvo zovu time out, nakon kojeg Jan Muršak postiže gol za 2:2. Isti igrač nakon svega 38 sekundi tri na tri igre u produžetku pogađa još jednom za veliko slavlje Slovenaca. Nekadašnji vratar Medveščaka Gašper Krošelj sjajno je branio u ovom susretu, pogotovo u trećoj trećini. Dvoboj je završio s 34 obrane. F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *