MOSTARSKI IMAM NA METI VANDALA: ‘Osjećam se kao zatvorenik’

Tokom jučerašnjeg dana u naselju Podhum nepoznati počinioci opljačkali su stan mostarskog imama Harisa efendije Pobrića i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu.

Prema navodima iz Medžlisa IZ-a Mostar, imam je iz stana otišao jučer u 9 sati, a vratio se u 22:45 sati te zatekao ispreturane stvari.

Ukraden mu je televizor, mobitel i dječija kolica, a još uvijek nije u mogućnosti da utvrdi šta sve nedostaje. Slučaj je prijavio policiji.

– Zgrožen sam jer ovo je već četvrti put da mi pljačkaju stan i ne znam kako dalje živjeti u njemu. Osjećam se kao zatvorenik jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati – kazao je imam.

Ranije su mu pljačkaši u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji koja, kako navodi, nikada nije rasvijetlila slučaj.

– Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi bar neko uputi izvinjenje što je to tako čini mi se bilo bi mi lakše – kaže efendija Pobrić, koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.

U Medžlisu IZ-a Mostar suzdržali su se od komentara izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinitelje.

2 thoughts on “MOSTARSKI IMAM NA METI VANDALA: ‘Osjećam se kao zatvorenik’

 • srpanj 12, 2018 at 9:37 pm
  Permalink

  tosuti ugrozeni hrvati sto stalno kmece cigani.

  Reply
 • srpanj 14, 2018 at 2:33 pm
  Permalink

  I ti si nekad bio cigan hrvat ali si se prodao turcima za vrecu mekinja! Ti i taki sto pricate gluposti iz ljubomore nemojte citat Hrvatske novine i portale,imas avaz krmce

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *