Mostarke briljirale na nacionalnom prvenstvu (FOTO)

Mostarske mažoretkinje su se na ovom prvenstvu natjecale u 5 kategorija od čega 3 formacijske- seniorke formacija štap ( 17 plesača), juniorke formacija pompon ( 21 plesačica) i kadeti formacija pompon( 21 plesačica ) te u neformacijskom programu i to- senior solo štap i seniorke solo pompon

 

Ovog vikenda u Uskoplju se  održalo s  prvenstvo Nacionalnog mažoret saveza na kojemu su ‚Mostarske mažoretkinje‘ pokazale da se uistinu nalaze na samom vrhu mažoret plesa u našoj državi.

Na ovom prevenstvu  sudjelovali su mažoret timovi iz 8 gradova: Mažoretkinje Busovača,Čapljinske mažoretkinje, mažoretkinje Općine Čitluk, Grudske mažoretkinje, Mostarske mažoretkinje, Stolačke mažoretkinje,Mažoretkinje Tomislavgrad i Mažoretkinje Uskoplje  sa oko 550  mažoretkinja.

Trud i rad

Mostarske mažoretkinje su se na ovom prvenstvu natjecale u 5 kategorija od čega 3 formacijske- seniorke formacija štap ( 17 plesača), juniorke formacija pompon ( 21 plesačica) i kadeti formacija pompon( 21 plesačica ) te u neformacijskom programu i to- senior solo štap i seniorke solo pompon.

U svim ovim kategorijama osvojena su najsjajnija odličja i to :seniorke štap-zlatna medalja , kadeti pompon –zlatna  medalja, juniorke pompon – zlatna medalja, senior solo pom-pon- Ira Hot-  zlatna  medalja i senior solo štap – Petra Zelenika- srebrna medalja.

„Iza ovih izvanrednih rezultata stoji mnoštvo truda i rada da bi rezultati bili ovakvi kakvi jesu. Pri samom ocjenjivanju jednog mažoret tima mnogo je toga što je potrebno uskladiti kako bi se koreografija ocijenila sa što boljim ocjenama- suci ocjenjuju umjetničku vrijednost koreografije, zatim tehničku izvedbu iste, rad sa rekvizitom- štapom ili pom-ponima tj njegovu težinu te na koncu svega  i opći dojam koji je ostvaren prilikom cijele izvedbe. To u prijevodu znači da je mnogo aspekata koji se moraju posložiti kako bi jedna koreografija dobila visoke ocjene pogotovu u formacijskom programu u kojem pleše 17 ili 21 djevojka koje moraju biti savršeno tehnički uvježbane“, kažu iz mostarskih mažoretkinja.

Novi dizajn

Dodatno osvježenje u  stylingu mostarske ekipe bile su i potpuno nove odore kadetkinja . Novi dizajn, rađen prema uzoru na seniorske odore koje su sašivene godinu ranije bile su pun pogodak, poručile su mažoretkinje,  te se zahvalile Federalnom ministarstvu u kulture i sporta zahvaljujući kojima su uspjeli obnoviti odoru kao i Nives Ćorić odnosno modnom studio „Nicca“ na odličnoj izradi odora. Nastupi mostarskih djevojaka mogu se vidjeti na službenoj fb stranici- Mostarske mažoretkinje, Bosna i Hercegovina.

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *