Mostarcima predstavljen projekt ‘Mostar EPK 2024.’

U okviru kandidature Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine (Projekt EPK Mostar 2024) u srijedu navečer u Mostaru je započeo projekt “Forum na Šetnici/Šetalištu” kako bi se što više građana tog grada upoznalo sa samim projektom, odnosno procesom kandidature za tu prestižnu titulu.

Koordinator Tima za izradu aplikacije Mostar-Europska prijestolnica kulture Mustafa Alendar kazao je u izjavi za medije kako je cilj Foruma što masovnije uključivanje građana u sami projekt.

– Što više građana upoznamo s tim kakav je ovo projekt, kao i o tome kako se oni mogu uključiti, doprijeti i utjecati na projekt, time će njegova eventualna uspješnost biti veća – istaknuo je Alender.

Dodao je kako je dosadašnja uključenost građana dosta velika i čak iznad prosjeka.

Alender je podsjetio kako je Studio za izvedbene umjetnosti, kao nositelj tehničkih i operativnih poslova u kandidaturi Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine raspisao Poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio programa projekta “Mostar EPK 2024”.

Grad Mostar je zajedno s Forumom 2024, neformalnim tijelom koje okuplja djelatnike iz kulture, poduzeo niz aktivnosti u pripremi kandidature među kojima je izrada kulturnog programskog koncepta koji se temelji na temama interkulturalnost, reurbanizacija, migracije i inovacije, objedinjenih u okviru krovnog slogana kandidature “Obala budućnosti”.

Namjera je od Mostara stvoriti prostor kojeg će oblikovati dinamika i otvorenost, a u kojemu će kultura imati transformativni učinak na svijest građana, društvene odnose, ali i na fizički izgled grada.

“Forum na Šetnici/Šetalištu” redovito će se održavati do 19. srpnja, i to u organizaciji Tima za izradu aplikacije Grada Mostara, Foruma 2024, Studija za izvedbene umjetnosti i Grada Mostara, u suradnji sa studentima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta “Džemal Bijedić”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *