Mostarci s oduševljenjem dočekali otvaranje Binga (FOTO)

Bingo nudi preko 50 tisuća artikala, a tu su smješteni i restoran i dječja igraonica. Napomenimo i to da su djelatnici, njih stotinu, koji su i prije kobne noći radili u ovom objektu, vraćeni na posao, a puštanjem u rad pratećih objekata Binga, bit će uposleno još 200 radnika.

Prije nepunih pet mjeseci, kada je Mostarom odjeknula eksplozija Bingovog tržnog centra, od tada pa do danas, zahvaljujući preko 7 tisuća radnika koji su potpomogli ponovnu gradnju još većeg i modernijeg objekta kompanije Bingo u Mostaru, jučer je svečanom otvorenju nazočilo više tisuća Mostaraca, koji su s oduševljenjem dočekali i pozdravili otvaranje Binga i odmah krenuli u kupnju artikala. Tijekom jučerašnjeg dana, posjetioci su imali priliku kušati razne proizvode domaćih, bh, kompanija, osvojiti mnogobrojne nagrade te uživati u višesatnoj zabavi uz roštilj i muziku.

Naime, novi objekt mostarskog Binga prostire se na površini od 11 660 četvornih metara, s ponudom od preko 50 tisuća raznovrsnih artikala te restoranom i dječjom igraonicom. Napomenimo i to da su djelatnici, njih stotinu, koji su i prije kobne noći radili u ovom objektu, vraćeni na posao, a puštanjem u rad pratećih objekata Binga, bit će uposleno još 200 radnika.

Ogroman značaj objekta

Tatjana Paunoski, rukovoditejica službe marketinga kompanije Bingo, u izjavi za medije je kazala kako se nakon pet mjeseci otvorio ponovno prelijepi objekt, ali u sasvim drugačijem, boljem izdanju.

”Hiper market se prostire na površini od 9000 metara četvornih i nudi bogat asortiman s više od 50 tiuća arikala, a ono što svakako zanima sve naše posjetioce i kupce su popusti koje nismo ni ovoga puta izostavili. Sve naše kupce očekuju odlične cijene, bogat asortiman i ugodan ambijent. Ovom prilikom bih se zahvalila svim domaćim kompanija koje su proteklih pet mjeseci bile uz nas i pomogle nam završiti objekt u roku” kazala je Paunoski.

Otvaranju je u ime Grada Mostara nazočila i Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara, koja je istaknula kako objekt Binga za Mostar ima ogroman značaj.

”Značenje se prvenstveno ogleda što je zaista hvale vrijedan ovakav objekat sa svim sadržajima, a posebno je značajan što se tiče zapošljavanja rade snage. Ukupno 200 radnika će biti sa svim pratećim objektima kada krenu funkcionirati u punom kapacitetu. To je poseban značaj, obzirom i što se tiče osiguranja egzitencije, kako uposlenika tako i članova njihovih obitelji. U ovakvom svečanom trenutku ne mogu da ne spomenem kobni 22. travanj i kako smo se svi mi građani Mostara, pogotovo uposlenici osjećali toga dana. To je bio strašan događaj, ali danas slavimo početak jednog zaista predivnog objekta sa svim pratećim sadržajima”, kazala je Komadina.

Edin Mušić presjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kompaniji Bingo je zaželio puno uspjeha u budućnosti.

”Presretan sam što je komapnija Bingo, kompanija koja je simbol ove zemlje u oblasti trgovine, sad već i proizvodnje, uspjela da nešto što smo mi posebno ovdje doživjeli prije nepunih 6 mjeseci, jedno potpuno zgarište dovesti na ovu raznu. Čestitao bih i vlasniku i njegovim suradicima, zaželio im dalje uspjeha u radu i kazao da ovo predstavlja veliku nadu i u Mostaru i široj regiji. Ponosni smo na sve što je urađeno i nadam se da će kompanija Bingo i u narednom periodu, kako se najavljuje, sagraditi ovdje niz objekata koji će biti mjesto kupovine i iskrenih druženja”, naglasio je Mušić.

Zadovoljstvo kupaca i djelatnika

Obzirom da su djelatnici koji su i ranije tu radili, ponovo vraćeni na posao, za medije su kazali kako su presretni što su opet na svom radnom mjestu.

Anesa Tipura, jedna je od njih te je navela kako je ovo za sve djelatnike neki novi početak kojem se raduju te da im je drago što su ponovno svi tu.

”Drago mi je što sam se ponovno vratila u naš Bingo i što nisam ni ja, a ni ostali djelatnici, ostali bez posla. Bila sam u radnom odnosu i dok se gradio Bingo i jako sam zadovoljna ovom kompanijom, mogu reći prezadovoljna”, kazala je Tipura.

Jedna od mnogobrojnih jučerašnjih kupaca, kazala nam je kako je presretna što je Bingo, u još boljem i ljepšem izdanju, ponovno otvorio vrata svim svojim vjernim kupcima, kojih je na tisuće.

”Navikla sam kupovati samo u Bingu i ne mogu vam opisati sreću koju osjećam što je ponovno otvoren. Kompanija Bingo zaista nudi širok asortiman artikala i ovdje se najbolje osjećam, jer sve mogu pronaći na jednom mjestu, a i cijene su prihvatljive”, kazala je.

Napomenimo, nasuprot objekta Binga gradi se i retail park površine 2.800 m2 u sklopu kojeg će biti trgovine brendova DM, Deichmann, Waikiki i Sport Vision. Time će se dodatno obogatiti sadržaj na ovoj lokaciji.

Piše: Sanda Peco, mostar@dnevni-list.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *