Mostarci ‘jači’ od Iraca i Talijana (VIDEO)

Zračna luka Mostar se našla u užem izboru budućih destinacija njemačke kompanije Eurowings, nakon što je ista objavila listu od deset europskih destinacija i pozvala posjetitelje svoje stranice da glasanjem odluče koji grad će za narednu ljetnu sezonu ući u njen red letenja.

Nakon višednevnog glasovanja na stranici njemačke avio-kompanije, online korisnici su za uži izbor svojih top destinacija odabrali italijanski Trapani, irski Shannon i naš Mostar.

Nakon toga, facebook stranica ove njemačke kompanije organizirala je finalno glasovanje između ove tri destinacije koje je odredilo pobjednika. Glasovati se moglo samo preko facebooka, a vrijeme glasovanja je bilo ograničeno samo na sat vremena u srijedu – od 15:00h do 16:00h.

U konkurenciji irskog i italijanskog grada, Mostar je odnio pobjedu s 38 posto glasova. Irci su se pokazali kao njaveći rival, ali im završnih 33 posto glasova nije bilo dovoljno da bi ugrozili ujedinjene Mostarce i ljubitelje grada na Neretvi koji su imali najbrže prste na tastaturi. Trapani je ostao na trećem mjestu sa 29 posto glasova.

Za Mostar kao novu destinaciju Eurowingsa glasovalo je više od 34 000 ljudi, a ukupno je glasovalo više od 91 tisuće korisnika facebooka. Post Eurowingsa na kojem se glasovalo pregledan je oko 200 000 puta, te podijeljen više od 10 000 puta na ovoj popularnoj društvenoj mreži. I to sve u sat vremena glasovanja. Sve su prilike da je Mostar zahvaljujući angažiranošću svojih građana, ali i onih ljubitelja Mostara diljem svijeta, pomalo i neočekivano dobio uglednu njemačku kompaniju kao svog klijenta, kao i priliku za jedinstvenu turističku promociju.

Nakon ovakvog raspleta, Mostar očekuje skori kontakt iz njemačke avio-kompanije kako bi se dogovorili svi detalji letova iz mostarske Zračne luke.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!