Mostar: Uhitili tri osobe, zaplijenili marihuanu i oružje

Mostarska policija uhitila je tri osobe s područja Hercegovačke županije kod kojih je pronađena veća količina droge, oružje te oprema za proizvodnju marihuane, kazao je u četvrtak u Mostaru glasnogovornik MUP-a HNŽ-a  Ljudevit Marić.

Po njegovim riječima, riječ je o 20 stabljika marihuane, 14 tegla s osušenom biljnom masom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije puške, dvije bombe te oprema za unutarnju proizvodnju marihuane.

“Oko 10 sati u mjestu Rabina, općina Mostar, izvršen je pretres kuće, pomoćnih prostorija te zemljišta oko kuće, a u korisnika F.M. (1981.) pretresom je pronađeno 19 stabljika visine oko dva metra koje izgledom asociraju na marihuanu. Na tavanu pomoćne prostorije pronađeno je više osušenih stabljika i grančica koje su se sušile na gredama. U prostoriji koja služi za sušenje pronađene su tri stabljike. U spomenutim prostorijama pronađeni su termometri koji služe za održavanje ujednačene temperature neophodne za sušenje stabljika”, kazao je Marić.
Dodao je da je u spavaćoj sobi koju koristi osumnjičeni pronađeno je 14 staklenih tegli u kojima se nalazila osušena biljna masa koja je asocirala na marihuanu te automatska puška s 51 komadom streljiva, kao i jedna puška, tzv. Dobošar.

Marić je istaknuo da su daljnjom kriminalističkom istragom i operativnim radom sudionika akcije u mostarskom naselju Zalik izvršen je pretres stambenog objekta kojeg koristi osoba inicijala M.K. (1986.) gdje je pronađena i oduzeta određena količina marihuane i dvije ručne bombe, a osumnjičeni je lišen slobode.

U daljnjem postupku provođenja operativne akcije oko 18 sati u mjestu Kružan, općina Mostar izvršen je pretres kuće koju koristi A.H (1985.) gdje je pronađena i oduzeta oprema za proizvodnju kanabisa u zatvorenom prostoru, a osoba je lišena slobode.

Zajedničku povezanost uhićenih osoba trebala bi ustvrditi daljnja istraga, rekao je Marić te dodao kako će se više detalja o količini i vrijednosti droge znati nakon detaljne istrage.

Odjel za posebne namjene sektora kriminalističke policije HNŽ-a provodi istragu nad osumnjičenim te će predmet slijediti nadležnom tužiteljstvu.

Vrijednost zaplijenjene droge znat će se nakon provedene istrage.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!