MOSTAR SG Stefan Rakić pojačanje pred Europu

Drugu godinu zaredom Futsal prvak BiH, Mostar SG, bit će domaćin turnira preliminarne runde UEFA Futsal kupa. Turnir se igra u periodu 29. kolovoza do 1. rujna, a pored domaćina, ovaj put ćemo gledati prvake Danske (JB Gentofte), Izraela (Maccabi Nahalat Itzhak) i Škotske (Wattcell).
Prošle godine je prvak BiH, manirom iskusne ekipe odradio posao, u prvom krugu ostvarivši tri sigurne uvjerljive pobjede, izborivši plasman u drugi krug sa maksimalnih devet bodova i gol razlikom +26. U drugom krugu suparnici su bili jači, kvalitetniji, ali Mostar SG je ostavio više nego dobar dojam.
U poprilično izjednačenoj skupini na kraju je domaćin, rumunjski Autobergamo Deva, prošao dalje. Zanimljivo, jedini poraz na turniru Rumunji su doživjeli u srazu sa mostarskim sastavom. Ove godine cilj aktualnog prvaka je napraviti jedan iskorak u Europi, pa se podrazumijeva prolazak preliminarne runde. Pripreme za nastup na europskoj sceni igrači Mostar SG-a počeli su početkom ovog mjeseca, jednim dijelom će pripreme odraditi na Zlatiboru, gdje su uspjeli odigrati i jednu kontrolnu utakmicu protiv prvaka Libana, Bank of Bejrut, koji je bio bolji 9:5.
Od novih igrača tu je za sada reprezentativac Srbije Stefan Rakić, nekadašnji igrač Ekonomca, rumunjske Informatike s kojom je osvojio duplu krunu prošle sezone.
– S ekipom Mostara stupio sam u kontakt prije završetka prvenstva u Rumunjskoj, sviđa mi se to što klub vode dobri ljudi i što je to klub koji želi da raste, napreduje i dokazuje se u domaćem prvenstvu kao i u Europi. Žao mi je što sam morao napustiti Rumunjsku, točnije klub iz Temišvara, ali takva je situacija bila. Šteta je što se ekipa našla u financijskim problemima, kaže Rakić koji vrlo vjerojatno neće biti jedino pojačanje aktualnog, dvostrukog prvaka BiH.
Naravno, u takvoj situaciji pojedini igrači moraju napustiti ekipu, a među prvima koji su morali pronaći novi klub bili su Kristijan Radin i Srđan Ivanković. Prvu utakmicu na turniru preliminarne runde, prvaci BiH igrat će s klubom koji stiže iz predgrađa Tel Aviva, Nahalat Itzhaka. Maccabi pomalo liči na ekipe koje su se godina pravile u Mostaru za poznate turnire kako u gradu tako i šire.
– Naša ekipa je sastavljena iz jedne ulice, to su momci koji se poznaju i koji dugo igraju zajedno i koji su ispunili svoj san osvojenom titulom. Naravno, mi smo kvalitetoM ipak iza našeg domaćina, ali ćemo se boriti u Mostaru pa ćemo vidjeti, kaže Hen Levinkron, trener ovog kluba. F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *