MOSTAR Posađene lipe, platani i čempresi

”Obzirom na to da je dugi niz godina bio prisutan trend betonizacije prostora, a da se pri tome nije vodilo računa o ostalim segmentima, koje jedno naselje treba da sadrži, odlučili smo ‘ozeleniti’ ovaj kraj”

Udruženje građana “Nova snaga”, zajedno s učenicima i nastavnim osobljem Osnovne škole ”Mustafa Ejubović – Šejh Jujo” te stanovnicima naselja Šehovina, realiziralo je tijekom proteklog vikenda projekt pod nazivom “Posadi stablo – uljepšaj naselje”.

Ugodan ambijent

Predsjednik Udruženja građana “Nova snaga” Anel Droce kazao je kako je cilj ovoj projekta da se naselje što više ‘ozeleni’.

”Obzirom na to da je dugi niz godina bio prisutan trend betonizacije prostora, a da se pri tome nije vodilo računa o ostalim segmentima, koje jedno naselje treba da sadrži, odlučili smo ‘ozeleniti’ ovaj kraj. Izrastanjem ovih višegodišnjih odraslih sadnica će doći do amortizacije erozije tla, te ublažavanja tropskih vrućina koje su u Mostaru prisutne u posljednjih nekoliko godina, ali i stvaranja ugodnijeg ambijenta za življenje”, izjavio je Droce.

Tijekom akcije zasađeno je šest drvoreda lipe, platana i čempresa, očišćen prilaz naselju s magistralnog puta M 17 od korova i smeća, te postavljene table sa nazivom naselja na dva ulaza.

“Ukupno su zasađena 53 stabla i naše buduće aktivnosti će biti usmjerene na slične projekte koji imaju za cilj kreiranje ekološki prihvatljivog okruženja za življenje”, istaknuo je Droce.

 Akcije

Sredstva za projekt, u kojem je sudjelovao veliki broj djece i stanovnika naselja Šehovina, osigurali su Federalno ministarstvo za obrazovanje i nauku te BH Telecom.

Podsjetimo, Udruženje “Nova snaga” je do sada organiziralo već nekolike akcije uređenja naselja Šehovina, njegovog čišćenja, kao i sadnje drveća, za bolji i ljepši okoliš.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *