MOSTAR: Osuđen na dvije godine zatvora za izazivanje nesreće sa smrtnom posljedicom

Županijski sud u Mostaru po ranije potvrđenoj optužnici Županijskog tužiteljstva Mostar, a nakon razmatranja izjave o priznanju krivnje, donio je u utorak nepravomoćnu presudu kojom je optuženika Vanju Simeunovića iz Sarajeva oglasio krivim i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, te mu izrekao mjeru sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom – motornim vozilom “A”, “A1”, “B”, “BE” i “B1” kategorije u trajanju od tri godine računajući od dana pravomoćnosti presude, potvrđeno je u Županijskom tužiteljstvu u Mostaru.

– Naime, Vanja Simeunović je po optužnici Županijskog tužiteljstva bio optužen da je 25. ožujka 2017 godine, oko 19.30 sati, u mjestu Drežnica, općina Mostar, kao sudionik u prometu na cestama, upravljajući putničkim motornim vozilom marke Audi A5, registracijskih oznaka M93-T-077, krećući se magistralnom cestom M-17 iz pravca Mostara u pravcu Jablanice, sa 1,13 promila alkohola u krvi, prouzročio prometnu nesreću, u kojoj je na licu mjesta prometne nesreće smrtno stradao N. D. iz Jablanice, dok su tri osobe zadobile tjelesne ozljede, čime je počinio kazneno djelo „Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa“, u svezi s kaznenim djelom „Ugrožavanje javnog prometa“. Po dobijanju pismenog otpravka presude, Tužiteljstvo će odlučiti o poduzimanju daljnjih radnji u ovom predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Podsjećamo, u ovoj je nesreći tada smrtno stradao vozač Opel Corse 21-godišnji Nihad Demirović iz Ostrošca, između Jablanice i Konjica. Simeunović je upravljao vozilom Audi, a s njim u vozilu nalazila se supruga i dvoje djece koji su tada ozlijeđeni.

Prema kazivanju očevidaca, vozač Audija je u kritičnom trenutku pretjecao u smjeru Sarajeva i izazvao ovu kobnu nesreću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *