Mladi SDA: Igrica ‘El Bake’ nastavak agresije na BiH (VIDEO)

 Predsjedništvo Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA) ističe da je, po ko zna koji put, na sceni sinkronizirani napad i bezobrazni pokušaj diskreditacije predsjednika Bakira Izetbegovića te predstavljanja njega kao faktora nestabilnosti u bosanskohercegovačkoj političkoj areni.

– Taj napad koordinirano izvršavaju velikosrpski i velikohrvatski centri, uz snažnu podršku domaćih izdajnika. Svjesni smo da ti napadi, sve dok postoji bošnjački lider koji vodi realnu i umjerenu politiku, koji se istovremeno nije spreman odreći prava bošnjačkog naroda na državu, vjeru, ponos, jezik i ostala temeljna ljudska prava, nikada neće prestati.

Izgleda da im stotine drskih reakcija i saopćenja nisu bili dovoljni jer su evidentno njihove namjere prozrete od našeg naroda. Ovaj put su otišli korak dalje i napravili amatersku igricu u kojoj su iskoristili i zloupotrijebili glas predsjednika Izetbegovića, ponovo ga pokušavajući diskreditirati. To nas i ne čudi od njih.

Međutim, žalosti nas činjenica da su tu amatersku igricu, kreiranu od strane “nepoznatih” osoba, koja nije ostvarila nikakav rezultat na google play store, štoviše ima beznačajan broj skidanja, promovirali mnogi mediji i istakli je kao udarnu vijest – citat je iz priopćenja.

Mediji su, osim nepoštivanja države i njenih institucija, kao ni funkcije predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ovoga puta, prenošenjem te vijesti, ispoljili  nepoštovanje prema samima sebi, smatra Predsjedništvo Asocijacije mladih SDA.

– Upozoravamo građane Bosne i Hercegovine da se protiv naše države, ali i svih njenih patriota, aktivno vodi specijalni rat čiji je cilj da u miru postignu ono što nisu uspjeli agresijom, genocidom, ubistvima, silovanjima i logorima. Preko 30.000 članova Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije snažno i bezuvjetno stoji iza, uz i ispred realne i umjerene politike predsjednika Izetbegovića, njegove borbe za suverenitet, teritorijalni integritet, istinu i vraćanje ponosa bošnjačkom narodu, ali i u procesu čišćenja stranke od onih koji su pokušali i pokušavaju kidnapovati egzistencijalnu potrebu bošnjačkog naroda da se politički organizira – što SDA zapravo i jeste – navedeno je također u priopćenju Predsjedništva Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije.

O igrici El Bake

Naime, na popularnoj Google aplikaciji Play store pojavila se igrica “el Bake”, čiji je glavni lik predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

U igrici nepoznatog kreatora glavni junak el Bake skuplja novac izbjegavajući prepreke, prvobitno u vidu policijskih automobila, a zatim, kako igrica odmiče, i prepreke u vidu demonstranata koji stoje na putu sa transparentima.

Leveli, odnosno nivoi, nazvani su po imenima bh. gradova (Bužim, Bihać, Zenica, Tuzli, Sarajevo…). Svaki naredni level do kojega igrač dođe sve je kompliciraniji, ali i donosi sve više novca koji junak igrice skuplja. Tako prvi level “Bužim” donosi 200 KM, a završni i najteži – level “Sarajevo” – čak 15.000 KM.

– Ukoliko se kojim slučajem ne nalaziš među 100.000 ljudi koji su zaposleni i imaš viška vremena, onda je ovo idealna igrica za tebe. Ako Bake nije pomogao tebi, to ne znači da ti ne trebaš pomoći Baketu. Olakšaj mu put kroz igricu, a Bake će tebi, možda, olakšati put preko granice, stoji u opisu aplikacije koju je postavio nepoznati autor, uz napomenu kako je “svaka sličnost elemenata u igrici sa stvarnošću slučajna”.

Igrica na Play Storeu trenutno ima ocjenu 4,8, a sudeći prema komentarima, za kratko vrijeme je postala popularna među korisnicima ove aplikacije.

Igrica se može preuzeti ovdje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *