Mladi pripremili plažu za bijeg od mostarskog ‘ćelopeka’

Omladina je protekla dva vikenda, na ovoj lokaciji napravila klupe i stolove od drveta, postavila skakaonicu te očistila otpatke i odstranila zaraslu vegetaciju

Mještani naselja Vrapčići, sjeverno od Mostara, prošlog tjedna su započeli radnu akciju uređenja plaže na rijeci Neretvi u mjestu Sutina, koja se nastavila i proteklog vikenda, uz dobro raspoloženje i mnoštvo aktivnosti. Obzirom da Mostarci spas od ljetnih vrućina i nesnošljivih temperatura traže na obližnjim riječnim kupalištima, a jedno od njih su i plaže na Neretvi, ova akcija mladog naraštaja spomenutog naselja, zasigurno je hvale vrijedna.

Dobra volja

Napomenimo, najatraktivnija su svakako kupališta na Neretvi i Buni, gdje se svakodnevno u ljetnim danima može zateći veliki broj kupača, i mladih i starijih. U svrhu osposobljavanja još jednog kupališta na Neretvi, te omogućavanja ugodnog boravka na plaži u Sutini, omladina je protekla dva vikenda, uz puno uloženog truda i energije, na ovoj lokaciji napravila klupe i stolove od drveta, postavila skakaonicu koja vodi do stijene s koje se može skakati u hladnu Neretvu, te očistila otpatke i odstranila zaraslu vegetaciju. Samim time, plaža sada predstavlja idealno mjesto za boravak u ljetnim danima, a za sve su zaslužne vrijedne ruke naše omladine i dobra volja. Primjer ovih mladića bi mogli slijediti mnogi, jer oni su dokaz da ”kad se male ruke slože, sve se može”.

Obzirom da je u Mostaru već počeo ”ćelopek”, a mladi iz Vrapčića su uradili i više nego odličan posao, plaža koju rado posjećuju stanovnici ovog mjesta, ali i šire, spremna je za korištenje.

Atraktivna kupališta

Na najatraktivnijim kupalištima, u okolici Mostara, svakodnevno se u ljetnom periodu može zateći veliki broj kupača. Iako je voda dosta hladnija nego na moru, kupačima koji tu borave, to ne smeta, jer, prema svemu sudeći, navikli su. Kupališta su posebno posjećena vikendom,  jer sve češće Mostarci žele izbjeći gužve na moru, a kupališta na Neretvi i Buni, našim sugrađanima idealna su za rashlađivanje.

Piše: Sanda Peco, mostar@dnevni-list.ba

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *