Mišić: Kad svi igramo što znamo, onda možemo očekivati pozitivan ishod

Momčadi koja dolazi iz nižeg ranga jako je važno “probiti led” i upisati prvu pobjedu kako bi igrači stekli potrebno samopouzdanje u jačoj konkurenciji, a još bolje ako to napravi protiv jednog od kandidata za vrh ljestvice Premijer lige, i to u gostima kako je to napravio gabelski GOŠK protiv Sarajeva.

Takav nastup dosta ohrabruje pred sljedeće izazove ekipe.

– Nismo imali što izgubiti protiv Sarajeva, ali smo se dobro spremili. Morali smo puno više raditi u defanzivi, znali smo da je opasnost iz njihove vezne linije i to smo pokušali zatvarati, a u čemu smo uspjeli. Njihova obrana je bila visoko postavljena i tu smo tražili svoju šansu kroz tranziciju i kontra napade zabiti gol. Imali smo i sreće, golman Dalibor Kozić je u par situacija dobro reagirao, a imali smo i tri – četiri dobre situacije, a što nije lako stvoriti protiv Sarajeva na Koševu, podsjetio je Marko Mišić.

– Atmosfera je uvijek odlična čim pobijediš, a i svi te drukčije gledaju, dodao je.

Mišić je u GOŠK-u nešto duže i može usporediti prošlosezonsku ekipu s trenutačnim sastavom.

– Ekipa je dosta drukčija ne samo zbog igrača, nego i trenera Slavena Muse. Imamo par pojačanja koja su donijela iskustvo i sigurnost. Kad se priključe, s Radeljićem i Aničićem će biti još bolje. Mislim da je ova ekipa bolja, a ujedno se i igra brže i bolje. Trener je to drukčije složio, pratimo prije svake utakmice tko kako igra i dosta je promjena u pripremi, prokomentirao je Mišić.

Lavovi opet imaju pred sobom teškog protivnika jer su domaćini Širokom Brijegu (nedjelja, 17.30 sati).

– Naravno da i protiv Širokog Brijega idemo na pobjedu iako su i oni dosta jaki, ali kad smo već pobijedili Sarajevo, možemo i njih. Sigurno će biti teško, ali ako igrali borbeno, čvrsto, uz golmana koji nam pruža sigurnost, imamo šansu. Kad svi igramo što znamo, onda možemo očekivati pozitivan ishod, zaključio je Marko Mišić.

Sušić registriran, Radeljić i Aničić još na čekanju

Novopristigli veznjak Pavle Sušić, bivši igrač Mladosti (DK), je brzo registriran i imat će pravo nastupa već u nedjelju protiv Širokog Brijega. GOŠK i dalje ima problem s registracijom ranije pristiglih nogometaša, iskusnih stopera Ante Radeljića i napadača Igora Aničića. Radeljić još iščekuje certifikat iz Mađarske, a Aničić potvrdu o nekažnjavanju iz Srbije.

Musa: Odigrati mušku utakmicu

Trener Slaven Musa je najavio da će se Gabeljani dobro spremiti za Široki Brijeg.

– Oni miksaju dva sistema s tri ili četiri igrača pozadi. Kad traže pobjedu onda igraju s četiri, tako da očekujemo da će tako igrati u Gabeli. Kvalitetniji su od nas igrački, ali smo mi pokazali da možemo sa svima igrati, što sam i prije govorio, iako su me ljudi pomalo neozbiljno shvatali. Odigrat ćemo jednu mušku utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat, najavio je Musa.

Piše: Ersan Bijedić, sport@dnevni-list.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!