Miše: Pokazat ćemo da Spartak nije bolji

Koliko god to neki htjeli, nećemo krenuti grlom u jagode. Morat ćemo više riskirati, ali srljanja nema, najavio je strateg bh. prvaka koji lovi minimalni zaostatak uz Trnave

Zrinjski će večeras u Mostaru pokušati nadoknaditi minimalan zaostatak za Spartakom (0:1) i plasirati se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Uspije li, značit će to još minimalno dvije utakmice u kvalifikacijama za LP, ne bude li dobro, ide u 2. kolo kolo Europske lige.

– Naravno da nismo zadovoljni rezultatom iz Trnave. Do 70. minute imali smo aktivnih 0:0 dok se nije dogodilo isključenje Čirjaka koje nas je poremetilo u taktičkim zamislima, rekao je trener Ante Miše, koji vjeruje da Zrinjski u Trnavi nije pokazao sve.

– Ono što mi ulijeva optimizam jeste da mi nismo bili na 100 posto svojih mogućnosti, a smijem reći da nismo bili ni na nekih 70. Neki igrači ostali su nam dužnici u prošloj utakmici i u srijedu će imati priliku popraviti dojam i dokazati da Spartak nije bolja ekipa od nas. Napravit ćemo sve što je u našoj moći, ostaviti srce na terenu i pokušati izboriti plasman u drugo pretkolo.

Jasno je da će Mostarci morati krenuti otvorenije, riskantnije, ali tu se krije i dvosjekli mač. Slovaci vjerojatno priželjkuju otvaranje Mostaraca…

– Koliko god to neki htjeli, nećemo krenuti grlom u jagode. Morat ćemo više riskirati, ali srljanja nema. Utakmice Lige prvaka ne daju takav akomoditet da imamo pet, šest velikih šansi. Moramo puno raditi da bi stvorili jednu, dvije i ostati koncentrirani da ih iskoristimo, upozorio je Miše.

Sastav nije otkrio, ali jasno je da u njemu neće biti dva imena.

– Idealan scenarij bio bi dati gol rano, no ponavljam, nećemo žuriti. Ova utakmica će pokazati snagu kolektiva, pokazat će koliko smo kompaktni. Što se tiče sastava i zdravstvenog stanja, svi su u pogonu osim Čirjaka koji je dobio crveni karton i Bekića koji još nije u optimalnom stanju da bi mogao konkurirati za sastav. Što se tiče sastava, njega ću otkriti tek pred sami početak utakmice, zaključio je.
Što se nastavka europske kampanje tiče, potencijalni rivali Zrinjskog igrali su sinoć. U slučaju da Plemići izbace Spartak, 24. srpnja u 2. kolu kvalifikacija za LP gostovali bi kod boljeg iz duela Legia Warszawa – Cork City (prva utakmica 1:0), a ne bude li to slučaj, 26. srpnja u EL dočekali bi pobjednika duela Valetta – FK Kukesi (0:0).

Stiže tristotinjak navijača Spartaka

Najavljen je dolazak tristotinjak navijača Spartaka koji su se sigurno poželjeli navijanja jer prvi je susret odigran bez njihovog prisutnosti. Naime, stadion Anton Malatinskeho u prvom obračunu bio je upravo zbog njih, odnosno nereda protiv bečke Austrije u 3. kolo kvalifikacija LP prošle sezone, prazan – Spartak je kažnjen s 81.750 eura i dvije domaće utakmice pred praznim tribinama.

Barišić: Mislili smo da je Spartak  bolji

“U prvoj utakmici nismo bili hrabri, nismo bili pravi. Ali ovo će biti totalno drukčija utakmica, dat ćemo sve od sebe da zabijemo gol”, najavio je defanzivac Hrvoje Barišić pa priznao: “Prije utakmice mislili smo da su puno bolji, ali smo vidjeli da se možemo nositi sa njima.” Takvim tonom govorio je i Miloš Filipović: “Bolja smo ekipa, to ćemo pokazati i na terenu. Možda smo protivnika previše respektirati… i uvukla se bila neka nervoza, ali siguran sam da ćemo ovog puta pobijediti. Jedinu priliku u prvoj utakmici imao sam ja, ovog puta ćemo im biti bliže golu.”

Piše: Slaven Nikšić
sport@dnevni-list.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *