MIRSAD TERZIĆ: Nadam se da će Savez naći rješenje, ali dosad djeluje samo kao farbanje problema

Mi bi trebali vrlo brzo da igramo jako bitne utakmice. Igrači su navikli na probleme u Savezu, ne znam je li ikad bilo okupljanje, a da nije bilo problema. Samo se nadam da neće biti neke suspenzije, rekao je Mirsad Terzić

Jedan od najtrofejnijih bosanskohercegovačkih sportaša uopće, Mirsad Terzić (rođen 12. srpnja 1983. godine), je poslije osam vezanih titula prvaka Mađarske s Veszpremom, prošle sezone iznenađujuće imao nešto slabiju sezonu u kojoj je klub naviknut na osvajanje trofeja ostao samo na osvojenom Kupu Mađarske.

Ove sezone ćemo opreznije

Prvi put mu se to dogodilo otkad je u Veszpremu, a prekinut je i niz od 10 vezanih klupskih titula prvaka Mađarske.

– Sad ćemo biti malo oprezniji, ali nastojati napraviti veće rezultate. Prošle sezone smo pucali daleko pa stali na svim frontovima. Bilo je i pehova, ozljeda, pa novi sustav igre… Sad ćemo malo tiše raditi svoj posao i nadati se da ćemo ispuniti očekivanja, kaže Mirsad Terzić.

– Prvenstvo je počelo, isprobali smo neke stvari, aktivnije se spremamo za Ligu prvaka gdje odmah imamo jakog protivnika jer nam Kielce dolazi u subotu. Tu trebamo biti pravi.

Terzić je u kolektivu s kojim je osvojio gotovo sve, nedostaje samo Liga prvaka, a s klubom je već igrao dva finala i dva puta stizao do polufinala.

– Sigurno da sam ponosan što igram u jednom takvom kolektivu. Bilo je i trofeja, ali kao sportaš uvijek mislim da je moglo i bolje. Sa zdravljem sam dobro i mislim još dugo igrati rukomet, priča 35-godišnji rukometaš kojem ugovor s klubom ističe sljedećeg ljeta.

– Već smo o tome razgovorali. Ne bih već tvrdio da ostajem u Veszpremu, ali sigurno ću nastaviti igrati rukomet na vrhunskom nivou još par godina, najavio je.

Nismo favoriti u skupini 5

To je svakako lijepa vijest i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako u A timu u ovom trenutku ne znaju ni hoće li započeti kvalifikacije za EP 2020. godine, odnosno ući u prvi meč s Bjelorusijom u gostima 25. listopada.

– Dugo godina se vuku neke stvari u Savezu, uvijek sam za neko rješenje, ali bojim se da i ovo sad što se sastavio Upravni odbor, da to još uvijek nije rješenje našeg pitanja. Nisam u tim vodama da mogu suditi i razumjeti sve te stvari, ali nadat se da će naći rješenje i da će Savez moći normalno poslovati. Međutim čini mi se da je to dosad samo farbanje problema, smatra Terzić.

Vrlo brzo će doći vrijeme za okupljanje ekipe, a dosad ništa nije riješeno.

– Mi bi trebali vrlo brzo da igramo jako bitne utakmice. Igrači su navikli na probleme u Savezu, ne znam je li ikad bilo okupljanje, a da nije bilo problema. Samo se nadam da neće biti neke suspenzije.

Ističe da će “igrači sigurno doći i odraditi svoje”.

– Svi jedva čekamo ta okupljanja i uvijek ćemo biti tu. S izbornikom Bilalom Šumanom sam bio u kontaktu prije par tjedana, on je pun želje i volje, ne znam ni odakle mu snage za sve to. Nadam se rješenju pa da se koncentriramo na rukomet, kaže kapetan bh. tima, koji je potom komentirao skupinu 5 kvalifikacija za EP (BiH, Češka, Bjelorusija, Finska).

– Skupina je jako teška, ali s dvije pobjede možemo osigurati plasman na EP. Mi tu nismo favoriti, Češka i Bjelorusija su standardni na prvenstvima, a mi smo bili samo jednom. Ipak sustav dozvoljava da se možemo nadati. Osim toga, ako pogledamo posljednjih par utakmica, jako dobro smo izgledali na terenu, tako da je nadat se da ćemo svi biti zdravi i dati sve od sebe, zaključio je Mirsad Terzić.

Drugu godinu s Vranješom

Drugu godinu Veszprem vodi Ljubo Vranješ. Prethodno su klub vodili Antonio Carlos Ortega (2012. – 2015.) i Xavi Sabate (2015. – 2017.).

– Malo je drukčiji sustav od španjolskog, mješavina nekog skandinavskog stila, ali Vranješ je veliki profesionalac i jako dobro je raditi s njim. Trebalo nam je ipak vremena da se naviknemo i sad očekujemo bolje rezultate.

Piše: Ersan Bijedić, sport@dnevni-list.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *