Milan Bandić se na Sudu izjasnio da nije kriv

Na Županijskom sudu u Zagrebu je počelo suđenje gradonačelniku Milanu Bandiću, zatim pročelniku Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivici Lovriću i direktorici Tržnice Zagreb Zdenki Palac u “aferi štandovi”, i to nakon tri i pol godine od podizanja optužnice, pišu hrvatski mediji.

“U cijelosti poričem sve ono što mi se stavlja na teret. Ne smatram se krivim”, izjavio je Bandić tijekom izjašnjenja o optužnici.

Na isti su se način izjasnili i Ivica Lovrić i Zdenka Palac, prenosi Jutarnji.hr.

Bandića, Lovrića i Palac terete se da su od početka listopada 2014. godine građanskoj inicijativi “U ime obitelji”, nakon što su im se obratili za pomoć u vezi s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom”, omogućili da besplatno koriste 50 štandova gradskih tržnica te da se na teret proračuna grada podmiri tiskanje letaka i plakata, a čime je građanskoj inicijativi “U ime obitelji” pribavljena korist od 308.888 kuna, prenosi Index.

USKOK ih tereti da su zloupotrijebili položaj i ovlasti. U dokaznom postupku USKOK predlaže čak 243 dokaza, među kojima su i brojni snimci telefonskih razgovora čiji je dio jučer preslušan u sudnici.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *