Medicinskoj sestri zbog prevara 30 mjeseci zatvora

Županijski sud Tuzla potvrdio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda Tuzla i za Muniru Zildžić iz Tuzle donio osuđujuću pravomovćnu presudu i izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 mjeseci zbog produženog kaznenog djela prevara, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, prenosi Faktor.

Podsjećamo, optužnicom se Muniri Zildžić, koja je radila kao medicinska sestra u Domu zdravlja Tuzla, na teret stavljalo da je u periodu od 2010. do kraja 2013. godine počinila 12 kaznenih djela prevare i sebi pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 84.000 maraka. Također, pravomoćnom presudom se Zildžić obvezuje da nadoknadi štetu oštećenim u spomenutom iznosu.

– U optužnici je navedeno da je Zildžić počinila spomenute prevare tako što je većem broju osoba davala lažna obećanja da će omogućiti zaposlenje u javnim institucijama, ili u nekoliko slučajeva invalidsku ili prijevremenu mirovinu njima ili njihovim članovima obitelji, kao i u dva slučaja lažna obećanja da će omogućiti podizanja većih kredita u banci. Od oštećenih je uzimala novac iako svjesna da nema nikakvog utjecaja i mogućnosti da obećanja i ispuni te je tako sebi pribavila navedenu protupravnu imovinsku korist, navode u Županijskom tužiteljstvu.

Također, Županijski sud Tuzla je uvažio žalbu Tužiteljstva i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda Tuzla kojim se od optužbe oslobađaju Zijad Smajić i Adam Arnautović, te vratio prvostupanjskom sudu predmet na ponovno suđenje. Optužnicom Tužiteljstva se spomenuti terete da su u dva slučaja bili suučesnici Muniri Zildžić u prevarama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!