Marinovićeve trupe pred najvećim izazovom

Dvije utakmice do kraja kvalifikacija mlada reprezentacija BiH i dalje drži prvo mjesto u skupini 8, a želi li gore i ostati, tim Vinka Marinovića morao bi danas slaviti kod Rumunja. Lakše reći, nego učiniti.
Od 18 sati Zmajići će u Ovidiuu stati nasuprot Rumunjima koji su ih u prvom međusobnom duelu u skupini savladali 3:1. Samo to dovoljna je opomena, ali i činjenica da je današnji protivnik u svom zadnjem susretu srušio Portugal također dosta govori o njegovoj kvaliteti.

Trener golmana Danimir Milkanović itekako je svjestan veličine izazova protiv momčadi koja ima tri boda, ali i utakmicu manje…

– Sigurno je da će biti teško jer Rumunjska je odlična ekipa, rekao je.
– Tim koji pobijedi Portugal u gostima sigurno ima kvalitetu, a oni su to u petak uradili. Mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata. Pokazali smo u dosadašnjem dijelu kvalifikacija da imamo kvalitetu i nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama, dodao je Milkanović.
BiH je u nizu od šest pobjeda, od čega je trijumf protiv Albanije bio prijateljskog karaktera, dok su Rumunji u zadnja četiri susreta samo jednom slavili, ali protiv Portugala. Statistika kaže da su u lošijoj formi, a imaju i određenih kadrovskih problema. Njihov izbornik Mirel Radoi ne može računati na suspendirane Ionuta Nedelcearua, Andreijaa Ivana, Dragosa Nedelcua i Georgea Puscasa pa je naknadno pozvao dvojicu igrača Dinama iz Bukurešta, Ricarda Grigorea i Roberta Moldeveanua. Što se Marinovićevih problema tiče, i on ih ima – ali ima i dobrih vijesti. Jedna kaže da će defanzivac Marko Mihojević biti spreman, nakon što je u pobjedi protiv Švicarske dobio nezgodan udarac. S. N.

 

Skupina 8

  1. BiH 8 6          0          2          22:5     18
  2. Rumunjska 7 4          3          0          11:4     15
  3. Portugal 7 4          1          2          18:9     13
  4. Wales 7 3          1          3          8:9       10
  5. Švicarska 8 2          1          5          7:15     7
  6. Lihtenštajn 7 0          0          7          2:26     0

 

Večeras

Rumunjska – BiH                  18.00

Švicarska – Lihtenštajn          18.30

Wales – Portugal                    19.00

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *