MANJAK OD 200 TISUĆA MARAKA Nije bila pljačka, to je sve montaža!

Nije bila pljačka, to je sve montaža i vjerujem da su radnici sve inscenirali. Prije nekoliko dana sam pregledao knjige i nešto mi je bilo sumnjivo. Tražio sam od poslovođe da mi sačine inventuru, rekao je vlasnik benzinske Milorad Slavuljica

 

Požar na benzinskoj crpki “Slavuljica petrol” u centru Dervente podmetnuli su radnici kako bi prikrili počinjeni manjak, tvrdi vlasnik ovog poduzeća Milorad Slavuljica.

Prema njegovim riječima crpka je potpuno izgorjela i šteta je veća od dva milijuna maraka.

Požar na pumpi izbio je utorak oko 3.45 sati, a prijavio ga je radnik Slavko Kovačić koji je vatrogascima ispričao da su ga prije izbijanja vatre napali razbojnici i zatvorili u toalet.

– Nije bila pljačka, to je sve montaža i vjerujem da su radnici sve inscenirali. Prije nekoliko dana sam pregledao knjige i nešto mi je bilo sumnjivo. Tražio sam od poslovođe da mi sačine inventuru. Radnici su nakon toga mog zahtjeva naštimali požar. U uredu na crpki se skupljalo i  sumnjivo društvo, kazao je Slavuljica i dodao je to sve prijavio policiji koja je  već saslušala jednog radnika. Istakao je da su pregledom knjiga utvrdili da je na crpki pronevjereno više od  200.000 maraka. Njegovi radnici odbacuju te optužbe i tvrde da nemaju veze sa požarom i manjkom.

–  Da sam mislio nešto podmetnuti ili uraditi spasio bih svoju imovinu. U požaru sam  ozlijeđen jer mi je vatra zahvatila ruku i kosu. Izgorjelo mi je auto, telefon i osobni dokumenti. Ne znam za manjak da je bio, a ne vjerujem da je bilo tko od mojih kolega nešto uradio i podmetnuo požar. Znam da s tim nemam nikakve veze, kazao je Kovačić

Poslovođa spomenute crpke u Derventi Rajko Latinović istakao je da ne može ništa da kaže o slučaju.

– Nemoj te više, ne mogu davati izjave. Što da kažem, ne znamo što je bilo, taj radnik što je radio je u šoku. Istraga će sve pokazati, kazao je Latinović.

U vatrenoj stihiji objekt pumpe je totalno uništen, a samo zahvaljujući intervenciji derventskih vatrogasca spriječeno je da se zapale cisterne i rezervoari s gorivom. U Vatrogasnoj postrojbi u Derventi su kazali da je požar prijavio radnik koji je ispričao da je prethodno opljačkan i zatvoren u neku prostoriju.

– Požar je podmetnut, a najvjerojatnije je u ured ubačen molotovljev koktel. Reagirali smo odmah, ali požar se brzo razvio. Bila je velika opasnost da se vatra proširi na aparate za točenje goriva i rezervoar. To je moglo dovesti do eksplozije i katastrofe za cijeli grad. Srećom uspjeli smo to da spriječimo, kazao je zapovjednik Vatrogasne postrojbe Derventa Slaven Pijetlović i dodao da su vatru gasili tri i pol sata.

Prema njegovim riječima u gašenju je sudjelovalo 12 vatrogasaca zajedno s njim, a  imali su četiri vatrogasna vozila. U Policijskoj upravi Doboj su kazali da o uzroku požara i detaljima ne mogu da govore dok se ne završi istraga

– Očevidu je prisustvovao i inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara. Istraga je u tijeku, rekli su u policiji.

Razne priče i verzije događaja

Požar na benzinskoj crpki “Slavuljica petrol” ovih dana glavna je tema među stanovnicima Dervente. Po gradu kruže razne priče o ovom događaju. Jedni pričaju da su sve podmetnuli radnici, dok drugi govore da je crpka prvo opljačkana, a onda su razbojnici podmetnuli požar.

– Navodno je radnik što je radio i prijavio požar rekao kako su ga razbojnici napali, i zaključali u toalet, a prethodno su ga davili i opljačkali. Međutim nekima je njegova priča sumnjiva i pitaju kako se uspio spasiti i pretpostavljaju da on nešto krije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *